Шахраї з Вінниці ошукували громадян під приводом працевлаштування за кордоном

Шахраї з Вінниці ошукували громадян під приводом працевлаштування за кордоном

Фото: Національна поліція України

Ціна послуги з "працевлаштування" коливалася від 1 000 до 3 000 євро.

Мешканці Вінницької та сусідніх областей стали жертвами угруповання, яке під приводом працевлаштування за кордоном ошукувало громадян. Ціна послуги з "працевлаштування" коливалася від 1 000 до 3 000 євро.

Доведено причетність зловмисників до 50 фактів протиправної діяльності. Про це у четвер, 20 серпня, повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Правоохоронці встановили організатора та учасників шахрайської схеми. Організатором виявився 34-річний раніше судимий житель Вінниці, який залучив ще чотирьох місцевих жителів. Кожний учасник злочинної групи відповідав за свою лінію роботи.

"Для реалізації злочинних планів організатор створив комерційні структури, які начебто надають послуги з працевлаштування громадян за кордоном, та оформив їх на одного з учасників. Крім того, у разі необхідності виступав у ролі клієнта, який задоволений підшуканою за кордоном роботою. Інші займалися пошуком клієнтів. Організатор особисто відповідав за інструктаж своїх підлеглих щодо способів введення в оману громадян", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, з потенційною жертвою зловмисники укладали свідомо фіктивні договори, підшукували їм вакансії за кордоном та в подальшому займалися оформленням всіх необхідних документів. Пропонували роботу у країнах Близького Сходу та Європейського Союзу.

"Однак ані роботи, ані витрачених грошей громадяни в подальшому так і не отримували. На вимоги громадян повернути заплачені кошти говорили, що необхідно зачекати, бо тривають "перемовини" з їхніми "роботодавцями" або процес "оформлення" документів", - зазначається в повідомленні.

Організатору та чотирьом учасникам угруповання повідомили про підозру. Їм інкримінують вчинення злочину передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваним може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у Києві повідомлено про підозру двом особам за фактом торгівлі людьми, вчиненої організованою групою. Учасники цієї групи шляхом обману та використання уразливого стану жінок вербували їх начебто для працевлаштування у Туреччині.

На Волині затримали чоловіка, який за гроші обіцяв працевлаштування у Кабміні і вступ до групи Масонів

На Волині затримали чоловіка, який за гроші обіцяв працевлаштування у Кабміні і вступ до групи Масонів

Повʼязані теми:

Наступна публікація