Шахрайка декілька разів продала свій будинок – покупці залишилися з нічим

Шахрайка декілька разів продала свій будинок – покупці залишилися з нічим

Фото: Pexels

Сусіди кажуть, що там вона живе нещодавно. А нерухомість начебто їй перейшла в спадок від співмешканця, який помер.

Щонайменше сім родин звинувачують у шахрайстві жительку Бердичева. Усі вони сплатили їй завдатки за покупку будинку. Хтось тисячу доларів, а хтось – аж вісім. Але стати власниками так і не змогли. І довести факт шахрайства - теж.

Чому і як не дати себе ошукати, купуючи нерухомість - в сюжеті ТСН.19:30.

Усі ошукані збираються під огорожею будинку, який хотіли купити. Пані Лілія Врочинська знайшла оголошення про продаж в інтернеті. Каже, привабила ціна - 8 тисяч доларів, та ще й з клаптиком землі. 

"Там, де я жила, там не було земельної ділянки, у нас, наприклад, багатодітна родина, троє діток, нам цей варіант підходив - і школа поруч і все", – каже потерпіла.

Жінка, що продавала частину будинку, була привітна, казала, що переїздить. Попросила завдаток 900 євро. Гроші віддали під розписку. А от коли справа дійшла до оформлення угоди купівлі-продажу, власниця почала переносити дати.

А ось пані Надія Фурман купувала цей же будинок для сина. У нього дружина і двоє дітей. Власниця просила 10 тисяч доларів, але взяла вісім, ще на дві тисячі - дала відстрочку. Тоді домовилися й підписати угоду. Але дочекатися цього покупці так і не змогли. 

"Постійно відволікала: я не можу, мені там треба ремонт зробити; то в неї похорон, то їй треба на обід, на пам'ятник, то її нема, то вона в Києві, то вона в Одесі", –  каже Надія.

Аферистка з нерухомості: сім родин звинувачують жительку Бердичева у шахрайстві

Аферистка з нерухомості: сім родин звинувачують жительку Бердичева у шахрайстві

Фактично усім ошуканим жінка пропонувала купити частину будинку, де сама й мешкає. Сусіди кажуть, що там вона живе нещодавно. А нерухомість начебто їй перейшла в спадок від співмешканця, який помер. На дзвінки колишніх покупців жінка не відповідає.

Люди звернулися до поліції. З'ясувалося, що потерпілих щонайменше семеро. Усім їм за вигідною ціною нерухомість продавала 54 річна жінка. Вона родом з Росії, у Бердичеві живе нещодавно. Колись працювала ріелтором. У поліції відкрили кримінальне провадження, тільки підозру оголосити жінці не можуть, бо мало доказів.

"Потрібен час, а ще кропітка і ретельна робота, щоб в її діях визнати умисел у заволодінні коштів потерпілих шляхом обману. Розписка не має юридичної сили у кримінальному провадженні, тому що вона не є юридичним документом, у цивільно-правових відносинах так", – каже речниця Бердичівського районного відділку поліції Ірина Кучерук.

Щоб не стати жертвами шахрайства, юристи радять жодної копійки не давати без попередньо підписаних і завірених нотаріусами угод. А ріелтори додають - покупців має не приваблювати, а нашорошувати несподівано низька ціна. 

Ошукані сподіваються, що поліції таки вдасться довести факт шахрайства. Окрім того, вже звернулися до генпрокуратури та СБУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація