Шахтарі з Донеччині влаштували акцію відчаю через багатомісячну заборгованість по зарплаті

Шахтарі з Донеччині влаштували акцію відчаю через багатомісячну заборгованість по зарплаті

Фото: Associated Press

Чоловіки вдаються до радикальних кроків.

Шахтарі копальні «Краснолиманська» на Донеччині принесли сьогодні до міськради міста Покровськ каністри з бензином. Ланцюгами вони прив’язалися разом з цими каністрами до поручнів держустанови, йдеться в ТСН.Тиждень.

Переконують, що на такий вчинок пішли від безвиході. Вже чотири місяці вони не отримують зарплатні. І це при тому, що важко працюють,  шахта видає на гора тисячі тон вугілля щомісяця.

Цього тижня шахтарі влаштовували підземний страйк. Вони дві доби не виходили із забою: аж поки їм не виплатили по 400-600 гривень. Сьогодні - гірників підтримали ветерани батальйону «Донбас». Вони переконують, що на вугіллі заробляють посередники і приватні структури піднімаючи вартість цього вугілля для електростанцій.

4 місяці без зарплати: шахтарі "Краснолиманської" копальні влаштували акцію відчаю

4 місяці без зарплати: шахтарі "Краснолиманської" копальні влаштували акцію відчаю

«Краснолиманська» - шахта державна. А от багаті вугільні пласти під землею – у приватному користуванні. «Ми вимагаємо викинути звідси вугільних смотрящих, посадити їх до в'язниць і щоб держава взяла контроль над шахтою, припинити вбивати нашу галузь, і тоді і люди будуть менше платити за платіжках, і у людей буде робота, і ми нарешті позбудемося цього ганебного явища як торгівля на крові», каже  перший комбат баталйону «Донбас» Семен Семенченко.

«Сім'ї сидять голодні, дітям не поясниш, а нас все «годують сніданками», підкидають по 600-700 гривень. А ми заробляємо, Рубан вугілля, а він кудись іде далі, а грошей як не було так і немає. Я себе замкнув, буду сидіти поки не віддадуть гроші», - каже шахтар шахти «Краснолиманська» Костянтин Васильєв.

Повʼязані теми:

Наступна публікація