Шість сіл на Прикарпатті досі повністю "відрізані" від транспортного сполучення

Шість сіл на Прикарпатті досі повністю "відрізані" від транспортного сполучення

Фото: Чернівецька ОДА у Facebook

Сполучення ще з трьома населеними пунктами відновлено частково.

На Прикарпатті сильні паводки "відрізали" від сполучення шість населених пунктів.

Про це повідомила пресслужба правління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Транспортне сполучення до шести населених пунктів у Верховинському та Косівському районах обмежене повністю, до трьох - частково.

"Обмежено транспортне сполучення до дев'яти населених пунктів: Верховинський район – шість (с. Дземброня, с. Бистрець, с. Шебене, с. Грамотне, с. Стовпні, с. Кохан - повністю), Косівський район - три (с. Шепіт - повністю, с. Космач, с. Бростури - частково).

Слід зауважити, що досі в регіоні підтопленими залишаються 15 житлових будинків, понад 460 присадибних ділянок, 1650 колодязів. В області через сильну повінь зруйновані 93 мости та 149 км автодоріг.

Як повідомлялося, захід України потерпає від повеней, будинки та дороги затоплює, людей евакуюють. Після сильних опадів утворилися потоки, які розливаються та псують все на своєму шляху. Відомо вже про трьох жертв стихії. опади призвели до масштабних паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, та Закарпатській областях. Найскладніша ситуація на Прикарпатті та Буковині - там оголосили про "червоний" рівень небезпеки. 

На подолання наслідків затопленого Прикарпаття потрібно понад два мільярди гривень

На подолання наслідків затопленого Прикарпаття потрібно понад два мільярди гривень

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація