Шкільний скандал у Львові: вчительку звинуватили в приниженні дитини, батьки котрої не здали гроші на меблі

Шкільний скандал у Львові: вчительку звинуватили в приниженні дитини, батьки котрої не здали гроші на меблі

Фото: ТСН

У школі все заперечують, а управління освіти розпочало перевірку.

У Львові розгоряється шкільний скандал. Там мама 2-класниці Яни заявила про цькування своєї дитини через 495 гривень, які не здала родина на нові меблі для класу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тетяна Говорко розповіла, що поставити у класі шафки замість звичайних гачків класний керівник запропонувала ще у серпні. Далі вчителька без попереднього обговорення з батьками опублікувала в чаті проект меблів одразу з кошторисом. Мама дівчинки здавати гроші відмовилася, бо вже втомилася умебльовувати школу – торік для доньки-першокласниці вже здавала 600 гривень на парти, а скільки коштів пішло на старшого син годі й порахувати. Проте вчителька постійно нагадувала Яні про гроші. "Дитина приходила додому і казала: вчителька сказала здати гроші. Я кажу: передай вчительці, що ми на зборах це питання ще раз піднімемо. На другий раз вона знову приходить і каже: вчителька сказала здати гроші", - твердить Тетяна.

У Львові мати школярки заявила про цькування дитини через нездані кошти на нові меблі

У Львові мати школярки заявила про цькування дитини через нездані кошти на нові меблі

Коли поставили нові меблі, верхній одяг і змінне взуття поклали у шафи всі діти, крім Яни. "Дитина сказала, що вчителька дала стільчик", - каже львів’янка. У батьківському комітеті кажуть, що рішення придбати нові меблі схвалили більшістю голосів, здавати гроші ніхто нікого не змушував, і тим більше не принижував дітей. "У шафі є 32 вішака. Вона не здала, але дитина користується, ніхто дитині не забороняв цього і ніякого тиску на неї не було. Була одна мама, яка сказала: я здам половину. Добре, половину – то половину, ніхто нічого не змушував", - твердить голова батьківського комітету Ірина Цап. Класний керівник плаче від образи, бо не розуміє, чому мама Яни її обмовляє. "Я б ніколи не дала дитині стільця якогось окремого, як відлюднику, я б ніколи такого не зробила", - переконує Ірина Харів.

У конфлікт уже втрутилося міське управління освіти, де призначили службове розслідування. "Батьки мають можливість проявляти свою ініціативу, але рішення має бути виключно спільним, і це жодним чином не повинно впливати на психологічний стан дітей", - наголошує керівник Львівського міського управління освіти Зоряна Довганик. Головний освітянин Львова каже, що навіть до результатів службової перевірки зрозуміло, що дирекція школи порушила наказ, який забороняє збирати готівку в навчальних закладах – купувати будь-що можна лише через банківські рахунки школи чи її благодійного фонду.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Наступна публікація