Шкляр презентував нову книгу про УПА і розповів про екранізацію його "Чорного ворона"

Шкляр презентував нову книгу про УПА і розповів про екранізацію його "Чорного ворона"

Фото: УНІАН

Культовий твір письменника обіцяють показати на екранах вже наступного року.

Український письменник Василь Шкляр презентував свою нову книгу під назвою "Троща", а також відкрив для широкого загалу таємницю: уже культовий твір "Чорний ворон" почали екранізувати. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

У руках людей, які прийшли на презентацію, уже третій  наклад "Трощі". За два місяці продано майже тридцять тисяч примірників.  А напередодні презентації  книжки судом реабілітовано прототипа головного герою роману - Мирослава Симчича Кривоноса.  Під його командуванням у боях під Космачем УПівці за дві з половиною години знищили чотири сотні НКВСівців. Але потім були тридцять два роки  таборІв  для Кривоноса.

Письменник Василь Шкляр презентував свою нову книгу про Українську повстанську армію

Письменник Василь Шкляр презентував свою нову книгу про Українську повстанську армію

"Троща" — роман про УПА, про перемогу людини над обставинами і над самим собою. Це сумна історія про любов і зраду, про боротьбу за країну, але  саме в таких історіях, переконаний автор, і  ховається життєствердна  сила.

"Є класичне пояснення. Ми кажемо: "УПА захлинулася у боротьбі". Але вони воювали проти фашизму і сталінізму, вони зазнали поразки, а ідеї УПА вилилися у незалежність України. То хто вийшов переможцем ? Ми  вийшли", - каже Василь Шкляр.

Василь Шкляр - найуспішніший український письменник.  Його попередній роман розійшовся накладом у 300 тисяч примірників. 

"Мене мордують на кожній зустрічі: коли буде кіно? Коли буде "Чорний ворон"? Я виправдовуюся завжди, що письменник не має впливу навіть мінімального на екранізацію своєї книжки. Я не знаю, чи є в цій залі режисер Олег Туранський. Казали,  що має бути, я його як і ви бачу вперше", - каже письменник.

 У Холодному Яру - вотчині  гайдамаків, де з 1919 по 1922 роки не давали закріпитися більшовикам в Україні і боролися  за незалежність  - уже розпочалися зйомки  натури. Повнометражку  фінансує Держкіно разом із телеканалом 1+1. Із головним героєм іще не визначилися, тривають кастинги.  Це буде історичний  бойовик  із захопливими сценами, розрахований насамперед  на молодь. Презентувати фільм по "Чорному ворону" обіцяють  наступного року.  Його показуватимуть  в усіх  кінотеатрах країни. 

Кореспондент ТСН Валентина Доброта 

Повʼязані теми:

Наступна публікація