Шмигаль оголосив про третю хвилю коронавірусу в Україні та назвав умови для нового локдауну

Шмигаль оголосив про третю хвилю коронавірусу в Україні та назвав умови для нового локдауну

Фото: УНІАН

В Україні стрімко зростає кількість хворих на коронавірус.

В Україні почалася третя хвиля пандемії коронавірусу. Уряд розглядає можливість повернення до всеукраїнського лоукдану, якщо не вдасться стримувати кількість хворих обмеженнями адаптивного карантину.

Про це Денис Шмигаль заявив під час брифінгу до року діяльності Кабміну.

"На жаль, треба констатувати, що в Україні розпочалася третя хвиля захворюваності на коронавірус. Неможливо приховати чи інтерпретувати по-іншому, треба бути свідомими - розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу в Україні", - заявив голова уряду.

Шмигаль пояснив, що уряд нині для стримування поширення коронавірусу запровадив адаптивний карантин, котрий передбачає поділ регіони на зони. З його слів, якщо більшість областей України будуть в "червоній" зоні, наймовірніше, доведеться повертатися до жорсткого карантину, тобто локдауну.

"Ви бачите такий червоний рівень та жорсткий карантин запроваджений в Івано-Франківській області, Чернівецькій, Житомирській, Вінницька область на підході, Закарпатська, Тернопільська області... Звичайно, якщо більша частина областей будуть в червоних зонах, наймовірніше, доведеться повертатися до тієї моделі локдауну, який Україна вже проходила", - сказав він.

Нагадаємо, в Україні наразі вакцинуватися від коронавірусу готові 43% громадян. Денис Шмигаль назвав способи, якими планують заохочувати решту до вакцинації.

Як повідомлялося, мутацію коронавірусу, про яку вперше повідомили у Великій Британії і яка вже поширилася низкою країн, врешті офіційно виявили і в Україні. Новий штам зафіксували в Івано-Франківській області.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини України: міста "червоної" карантинної зони протестують проти суворих обмежень

Новини України: міста "червоної" карантинної зони протестують проти суворих обмежень

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація