Шмигаль повідомив, коли і за яких умов відбудеться цьогорічне ЗНО

Шмигаль повідомив, коли і за яких умов відбудеться цьогорічне ЗНО

Фото: УНІАН

У разі скасування ЗНО, про це повідомить головний санітарний лікар чи Міносвіти.

Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні стартує, як і планувалося, 25 червня. Нині підстав для скасування чи перенесення тестування немає.

Про це заявив прем’єр Денис Шмигаль 16 червня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами Шмигаля, зошити, в яких абітурієнти мають складати ЗНО вже розвезені до пунктів тестування.  

"Ніхто не збирається скасовувати ЗНО, і причин для перенесення оцінювання на серпень наразі немає. Якщо такі причини будуть, то Міністерство охорони здоров’я та головний санітарний лікар повідомлять про це", - прокоментував очільник уряду.

Тестування можуть перенести тільки, якщо буде понад 60 активних хворих на 100 тисяч населення в середньому в Україні та понад 50% областей, де перевищуються три загальнонаціональні показники (кількість хворих перевищує 12 на 100 тис. населення, понад 50% завантажених хворими ліжок в опорних лікарнях та охоплення тестуванням менше ніж 12 осіб на 100 тисяч населення - ред.)

 "Це ті параметри, які можуть спричинити перенесення ЗНО на інший термін. В іншому випадку від 25 червня, тобто з наступного понеділка, ми починаємо плановий процес ЗНО", - підсумував Шмигаль.

Зазначимо, що раніше у МОН виступили із заявою, що скасування ЗНО є неприпустимим, оскільки це єдиний об’єктивний інструмент оцінювання та механізм прозорого вступу до вишу, а його відсутність створить значні корупційні ризики, до того ж інші варіанту вступу - епідеміологічно небезпечніші та ненадійні.

Нагадаємо, через спалах коронавірусу в Україні пробне ЗНО відбулося онлайн. Пробне тестування з української мови та літератури було заплановано на 15 червня, з інших предметів – 17 червня. 

Водночас на державну підсумкову атестацію у формі ЗНО можуть не проходити випускники, які не планують цього року вступати до вищих навчальних закладів. 

Експертка в студії "Сніданку" розповіла про причини провалу пробного ЗНО 2020

Експертка в студії "Сніданку" розповіла про причини провалу пробного ЗНО 2020

Повʼязані теми:

Наступна публікація