Шмигаль запевнив, що ситуація з Конституційним судом не вплине на співпрацю з МВФ

Шмигаль запевнив, що ситуація з Конституційним судом не вплине на співпрацю з МВФ

Фото: УНІАН

Попри ситуацію з КСУ, Україна продовжує "декларувати свої європейські наміри продовжувати антикорупційну реформу".

Прем'єр міністр Денис Шмигаль впевнений, що ситуація з Конституційним судом України не вплине на співпрацю з Міжнародним валютним фондом, адже Україна демонструє свої наміри продовжувати вести антикорупційну реформу.

Про це він прем'єр розповів журналістам, передає "Інтерфакс-Україна". 

"Ні, не вплине, тому що Україна чітко декларує і показує свої європейські наміри: свої наміри продовжувати й активно вести антикорупційну реформу, і всі реформи, які націлені та прописані в наших міжнародних зобов'язаннях", - зазначив Шмигаль.

Він також додав, що МВФ із занепокоєнням спостерігає за ситуацією, що склалася, але розуміє реформаторські прагнення України, тому це не впливає на фінансування та виконання програми Фонду.

Нагадаємо, у четвер, 5 листопада, Верховна рада схвалила за основу державний бюджет на 2021 рік. Наразі бюджет передбачає такі макропоказники: зростання ВВП – 4,6%; інфляція – 7,3%; дефіцит бюджету – 6%; середньорічний курс долара – 29,1 гривні; співвідношення державного боргу до ВВП – 64,6%; середня зарплата – 13,6 тис. гривень.

Національний банк України очікує отримати черговий транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою stand-by наприкінці 2020 року. Більше читайте тут:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандальне рішення КСУ
Наступна публікація