Шокін знову намагається повернути посаду генпрокурора

Шокін знову намагається повернути посаду генпрокурора

Фото: УНІАН

Шокін подав позов до суду проти Порошенка та Верховної Ради.

Колишній генеральний прокурор Віктор Шокін звернувся до Верховного суду України з проханням поновити його на посаді.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно із судовими матеріалами, 2 вересня представник Шокіна подав позов із заявою щодо перегляду ухвали Вищого адміністративного суду України від 20 квітня 2017 року через "нововиявлені обставини". 

Зазначимо, відповідачами в цій справі вказані п’ятий президент України Петро Порошенко та Верховна Рада.

Своєю чергою Верховний суд відкрив провадження.

"Розгляд справи відбудеться о 10:00 год. 3 жовтня 2019 року в приміщенні суду за адресою: вул. Московська, 8, корпус 5, м. Київ", - йдеться в ухвалі суду.

За даними "Української правди", адвокатка ексгенпрокурора Олена Сапожнікова попросила перенести засідання. Нова дата ще невідома.

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України відмовив у розгляді позову Віктора Шокіна про поновлення його на посаді генерального прокурора України. Також на засіданні суду адвокат ексгенерального прокурора Владислав Максимов розповів, чому той вирішив подати позов до Вищого адміністративного суду. Так, за словами адвоката, народний депутат Олександр Онищенко розповів Шокіну нібито про підкуп депутатів під час ухвалення постанови парламенту про дозвіл на звільнення Шокіна. 

Колишній генеральний прокурор Віктор Шокін просив Вищий адміністративний суд визнати незаконними указ президента про його звільнення і відповідну постанову Верховної Ради. Також він говорив, що ухвалював рішення звільнитися під тиском Адміністрації президента, а заяву, мовляв, не писав особисто.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація