Для покращення мозкової активності в.о. міністра радить навпаки обмежити вживання солодкого та жирного.
Цукерки, шоколадки та тістечка не допомагають мозку краще працювати. У цьому запевняє в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.
"Те, що мозок як джерело енергії може їсти лише глюкозу або створені печінкою із жирів кетони - це правда. Але це не можна вважати ліцензією на солодощі та жирну їжу. Наше тіло самотужки підтримує сталий рівень глюкози завдяки гормонам", - пише Супрун у своєму Facebook.
За словами урядовця, за доправлення глюкози до крові та мозку відповідає адреналін, а не тістечка.
"І зовсім сумна новина - надлишок солодкого швидко вилучається з крові та до нейронів не потрапляє. Тож хоча солодке та жирне дає тимчасове задоволення, але зрештою не допомагає. Натомість робить нас в'ялими та сонними", - додає голова МОЗу.
Якщо ви думали, що цукерки, шоколадки, тістечка допомагають вашому мозку краще справлятися з завданнями - це міф!...
Опубліковано Уляна Супрун Четвер, 26 липня 2018 р.
Тому Супрун радить обмежити вживання солодкого та жирного, харчуватись збалансовано та різноманітно, займатись спортом та давати собі відпочинок – ці кроки дійсно покращать роботу мозку.
Раніше тво міністра охорони здоров'я розповіла про користь денного сну та оптимальні його умови.