Шоколад не допоможе. Супрун розвінчала міф про сприятливий вплив солодощів на мозок

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Шоколад не допоможе. Супрун розвінчала міф про сприятливий вплив солодощів на мозок

pixabay.com

Для покращення мозкової активності в.о. міністра радить навпаки обмежити вживання солодкого та жирного.

Цукерки, шоколадки та тістечка не допомагають мозку краще працювати. У цьому запевняє в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Те, що мозок як джерело енергії може їсти лише глюкозу або створені печінкою із жирів кетони - це правда. Але це не можна вважати ліцензією на солодощі та жирну їжу. Наше тіло самотужки підтримує сталий рівень глюкози завдяки гормонам", - пише Супрун у своєму Facebook.

За словами урядовця, за доправлення глюкози до крові та мозку відповідає адреналін, а не тістечка.

"І зовсім сумна новина - надлишок солодкого швидко вилучається з крові та до нейронів не потрапляє. Тож хоча солодке та жирне дає тимчасове задоволення, але зрештою не допомагає. Натомість робить нас в'ялими та сонними", - додає голова МОЗу.

Якщо ви думали, що цукерки, шоколадки, тістечка допомагають вашому мозку краще справлятися з завданнями - це міф!...

Опубліковано Уляна Супрун Четвер, 26 липня 2018 р.

Тому Супрун радить обмежити вживання солодкого та жирного, харчуватись збалансовано та різноманітно, займатись спортом та давати собі відпочинок – ці кроки дійсно покращать роботу мозку.

Раніше тво міністра охорони здоров'я розповіла про користь денного сну та оптимальні його умови.

Уляна Супрун
Наступна публікація