"Шоколадний крадій" зізнався, що здійснив удвічі більше пограбувань, ніж відомо поліції

"Шоколадний крадій" зізнався, що здійснив удвічі більше пограбувань, ніж відомо поліції

Фото: pixabay.com

Затриманому неординарному злочинцю світить чималий термін ув'язнення.

У Києві затримали найбільш ввічливого грабіжника, який ніколи не погрожував, а лише зі зброєю в руках чемно просив: віддайте, будь ласка, гроші. Після кожного нападу дякував касирам і навіть залишав їм солодощі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Шоколадний крадій" після затримання зізнався, що більшу частину награбованих грошей віддавав на благочинність. Але при цьому бандит виявився неабияким модником із цілою колекцією капелюхів. Їх правоохоронці вилучили, як речовий доказ. Головні убори чоловік використовував замість балаклав.

У Києві затримали ввічливого грабіжника

У Києві затримали ввічливого грабіжника

Капелюхи стали складовою фірмового почерку грабіжника. Він заходив у банк і тримаючи в руках зброю чемно просив віддати йому гроші. Пістолет ніколи не застосовував, діяв без поспіху, а з місць злочинів відходив громадським транспортом – переважно на метро.

Саме через таку простоту його важко було розшукати, кажуть правоохоронці. Чоловік майже не користувався мобільним телефоном. Слідчі зізнаються, що такого особливого почерку злочинців у їхній практиці досі не було.

Грабіжник тепер так само чемно, як і скоював злочини, дає свідчення. До дрібниць згадує останню точку нападу, але все це грабежами не називає. "Займався, як вам сказати… Філософський термін – експропріація. Грабував награбоване", - пояснив він.

Про затриманого відомо, що він уродженець Івано-Франківської області, часто виїздив на заробітки за кордон, донедавна мав власний бізнес – рекламну агенцію. Останні ж кілька років, за власним зізнанням, відпочивав, і час від часу виходив на розбій. А з накраденого залишав собі хіба десятину – решту роздавав іншим.

Кому саме – правоохоронці ще не з'ясували. Напевне ж кажуть лише одне: доброчинність покарання не пом'якшить. Досі за інформацію про гангстера-капелюшника поліцейські пропонували 100 тисяч гривень. Нині ж обіцяють уже грабіжнику з десяток років позбавлення волі. Своєї вини чоловік не заперечує – лише додає, що копи його недооцінили. Бо офіційно підозрюють лише у 13 пограбуваннях, а він, каже, здійснив понад 30.

Як уже повідомлялося, грабіжник ретельно готувався до злочинів: він обирав банки без охорони, діяв обачно, проводив попередню розвідку, не використовував мобільний, закривав обличчя, використовував капелюхи та окуляри. На питання правоохоронців, чи він визнає свою вину, чоловік відповів: "З точки вашого законодавства - так". Також він зауважив, що не має жодних претензій до поліції, які його "приємно здивували" тим, що знайшли й затримали.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація