Шостий день протесту. На Миколаївщині селяни продовжують блокувати знищену дорогу

Шостий день протесту. На Миколаївщині селяни продовжують блокувати знищену дорогу

Фото: Facebook/ТУТ.інфо Новий Буг

Проїзд вантажівок до Дінпропетровська закритий.

На Миколаївщині шосту добу жителі Нового Бугу та навколишніх сіл блокують трасу на Дніпропетровськ.

Про це повідомляється у сюжеті ТСН.Ранок.

Дорогу перегородили бетонними блоками - у такий спосіб вимагають її ремонту. Наразі дорожнє покриття вкрите суцільними ямами.

До Нового Бугу та сусідніх сіл відмовляються їхати навіть рейсові автобуси та швидкі. До деяких населених пунктів дороги узагалі немає.

Слід зазначити, що восени люди вже перекривали трасу. Тоді ремонт пообіцяли, але не зробили. Тепер акцію оголосили бестроковою, пропускають лише легковики, а вантажівки розвертають. До активістів приїзджали представники влади. Вони запевняють, що гроші на ремонт в бюджеті є. "Наразі виділяють 200 млн. Ці кошти почнуть освоювати після тендеру, який відбудеться за 65 днів. Потрібно дочекатися і потім розпочнуться роботи", - заявив голова Новобузької РДА Сергій Іванов.

Проте люди можновладям не вірять. "Ми хочемо побачити в офіційних документах ці 200 млн. Потім ми хочемо технічне завдання на виконання цих 200 млн, на які ділянки дороги вони підуть і скільки охопить Новобузького району", - зазначив активіст Олександр Бондар.

Нагадаємо, педагоги Мукачевого вийшли з протестами через відсутність фінансування ПТУ. Вони перекрити міжнародну трасу Київ-Чоп в напрямку Сваляви. Протестувальники вимагаються відновити фінансування училищ і виплатити борги по зарплатах.

На початку лютого цього року соціологи повідомили, що більшість українців вважають кращим дорожній стан в державі. Своєю чергою, мешканці невеликих міст (менше 50 тис. населення) частіше вказують, що стан доріг в їхньому місті суттєво погіршився (13%).

На Миколаївщині шосту добу люди блокують трасу на Дніпропетровськ

На Миколаївщині шосту добу люди блокують трасу на Дніпропетровськ

Повʼязані теми:

Наступна публікація