Шторм в Азовському морі: рятувальники евакуювали з острова Бірючий 11 людей

На Федотовій косі у Кирилівці піднявся рівень води.

Рятувальники евакуювали 11 людей з острова Бірючий, який опинився відрізаним від суходолу через негоду на Азовському узбережжі.

Про це повідомляє управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області.

Негода, яка вирувала з 20 по 22 листопада, позначилася сильними поривами східного вітру до 28 м/с, а висота хвиль становила 15-20 дм. Через це на Федотовій косі у селищі міського типу Кирилівка піднявся рівень води, а острів Бірючий залишився відрізаним від суходолу, піщана дорога вкрита водою.

Медична допомога евакуйованим не знадобилася. Місцева влада організувала їхнє перевезення на автовокзал Кирилівки.

Наразі повідомлень про необхідність надання допомоги, пов’язаної з негодою, від мешканців Кирилівки не надходило. Рятувальники з інженерною технікою цілодобово чергують на місці події і готові оперативно прийти на допомогу, йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що у Запорізькій області в смт Кирилівка через штормову погоду затопило близько 40 баз відпочинку. Сполучення між смт Кирилівка та селом Степок не порушено, але у деяких місцях на дорозі є переливи води до 15 см. Рятувальникам надійшла інформація про двох охоронців бази відпочинку "Мрія" на Федотовій косі, які через підняття рівня води не можуть самотужки покинути базу. 

У курортній Кирилівці затопило десятки пансіонатів та баз відпочинку

У курортній Кирилівці затопило десятки пансіонатів та баз відпочинку

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація