Штрафи за порушення ПДР та відновлення руху поїздів і автобусів: що зміниться в Україні від 1 червня

Штрафи за порушення ПДР та відновлення руху поїздів і автобусів: що зміниться в Україні від 1 червня

Фото: УНІАН

В Україні відновлюється міжобласне сполучення та відкриваються спортзали.

Від початку літа на українців чекає низка нововведень. Деякі з них стосується пом'якшення карантинних заходів, інші були ухвалені державними установами.

Які нові правила чекають на українців - читайте в матеріалі ТСН.ua.

Нові штрафи

Від початку літа на столичних водіїв чекатимуть "листи щастя" за порушення правил дорожнього руху. У Києві та на автомагістралях Київщини 1 червня в 00:01 запрацюють перші 50 систем автоматичної фото-та відеофіксації порушень ПДР. У перший час в автоматичному режимі будуть фіксуватися лише факти перевищення швидкості. Камери встановлені виключно в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

В подальшому відеокамери будуть встановлюватися по всій Україні - на автомагістралях за рахунок держави, в містах і ОТГ за рахунок місцевих бюджетів. Цього року система буде фіксувати проїзд на заборонний сигнал, порушення правил зупинки, стоянки, а також їзда  смугою громадського транспорту, тротуарів або виїзд на смугу зустрічного руху.

Навчання

В Україні заклади позашкільної освіти зможуть відновити роботу вже від 1 червня. Водночас, рішення про відкриття кожен гурток прийматиме окремо. Крім того, дитячі гуртки зможуть відкритися у тих регіонах, де місцева влада ухвалила рішення про пом'якшення карантину.

У Києві від понеділка починається відновлення роботи дитсадків, дитячих спортивних шкіл (без роботи басейнів), заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників та абітурієнтів.

Крім того, з початком літа столиця планує відкрити 90% дитячих садків. За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Валентина Мондрієвського, загалом у Києві приблизно 600 садків, а деякі з них не зможуть відкритися саме через ремонт.

Транспорт

Від 1 червня в Україні запрацює міжобласне сполучення всіма видами транспорту. Втім, перевезення в громадському транспорті можливі при заповненні не більше 50% місць. Всі пасажири при цьому повинні бути в масках або респіраторах.

"Укрзалізниця" від понеділка також почне перший етап відновлення курсування приміських потягів: наразі отримано дозвіл на низки електричок в 10 областях. Тому від початку літа відновлять свої маршрути 214 приміських потягів.

У Львівській області вирішили не пом'якшувати карантин через збільшення кількості інфікованих

У Львівській області вирішили не пом'якшувати карантин через збільшення кількості інфікованих

Спортзали

Від 1 червня в Україні буде дозволена робота спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів. Міністерство охорони здоров'я розробило правила щодо роботи та відвідування таких закладів під час карантину. З основних, це - термоскринінг при вході, обмежене відвідування, використання засобів індивідуального захисту. Втім, МОЗ поки заборонило роботу СПА-зон та масажів, а також використання багаторазових рушників. Також у відомстві рекомендують, щоб у приміщенні перебувала 1 особа на 10 кв.м.

Фото: Міністерство охорони здоров’я України

Робота "Нової пошти"

Компанія «Нова Пошта» повідомила, що від 1 червня 2020 року відновлює стандартні умови послуги зберігання посилок. Таким чином, як і раніше, посилки будуть безкоштовно зберігатися 7 календарних днів, а на восьмий день почне нараховуватися плата.

Як повідомлялося раніше, від 1 червня в Україні розпочинається черговий етап послаблень, який стосуватиметься спорту та міжобласних перевезень. Але в МОЗ закликають бути обережними та наголошують, що перехід на цей етап послаблення зможуть здійснити не всі регіони, а лише зі сприятливою епідемічною ситуацією.

Послаблення карантину: українці починають масово звертатися за робочими візами

Послаблення карантину: українці починають масово звертатися за робочими візами

Повʼязані теми:

Наступна публікація