Сідати на дієту, робити операцію чи пишатися: як українці можуть реагувати на зайву вагу

З кожним роком кількість людей із ожирінням зростає.

Американські вчені підрахували, що кожна третя людина на планеті має зайву вагу, а кожна десята страждає від ожиріння. Українські медики запевняють, що наш народ раніше також був стрункішим, а нині має вже 20% людей із надмірною вагою, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дехто з українок своєю комплекцію пишається – дівчата навіть створили в соцмережах спеціальний паблік "Пишки", де заохочують не худнути, а зберігати форми. Кажуть, це модно і зручно, бо дозволяє не перейматися їжею перед сном та іншими речами.

ВідеоАмериканські вчені оприлюднили статистику людей, які мають лишню вагу

Однак інші жінки за вагою дуже слідкують та навіть звертаються до дієтологів, аби схуднути. Аргументи більш серйозні: зайва вага – це додаткове навантаження на ноги, серце, підвищений тиск, підірване здоров'я і витрати на ліки.

Медики пояснюють, що природний імунітет від набору ваги є лише в народів холодних північних країн. Усім іншим, щоби не мати проблем із зайвою вагою, радять їсти як у приказці: сніданок з'їсти самому, обід розділити з другом, а вечерю віддати ворогу. Особливо ж на ранок радять переносити важку їжу, котра довго засвоюється організмом.

Відверті, дивні та оригінальні. 10 екстравагантних образів для походу на пляж

Одним із найбільших винуватців набору ваги є картопля фрі. Нею зловживають араби і американці, котрі, за статистикою, мають найбільше проблем із ожирінням. Так само США лідирують із кількості зроблених операцій зі зменшення шлунка – коли на цей орган вдягається кільце, внаслідок чого хочеться менше їсти, або ж хірургічного розділення на робочу та неробочу частини. За останій рік у світі таких операцій зробили білизько 600 тисяч. В Україні проперували 150 пацієнтів – і не тому, що нема охочих, а через вартість медичної послуги. Лише спеціальні одноразові інструменти для операції коштують 50 тисяч гривень.

Кореспондент ТСН Наталія Гончарова

Залиште свій коментар

Наступна публікація