Силовики спіймали хакерів, які викрали понад 10 млн грн із 1,5 тисячі банківських карток

Силовики спіймали хакерів, які викрали понад 10 млн грн із 1,5 тисячі банківських карток

Фото: УНІАН

Зловмисники через шкідливе програмне забезпечення заражали інформаційні мережі банків.

Працівники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили в Києві хакерське угруповання, учасники якого викрадали гроші клієнтів, зокрема, державних банків, повідомляється на офіційному сайті СБУ.

"За попередньою інформацією, зловмисники встигли вкрасти понад 10 млн грн із понад 1,5 тисячі банківських карток... Чотирьом зловмисникам оголошено про підозри у вчиненні злочинів, їх затримано ... для всіх обрано запобіжний захід - утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували, що учасники угруповання з використанням спецзасобів негласного отримання інформації зчитували картки клієнтів банківських установ та викрадали реквізити доступу. Також зловмисники через шкідливе програмне забезпечення заражали інформаційні мережі банків для отримання несанкціонованого доступу до даних.

Під час санкціонованих обшуків в учасників угруповання правоохоронці вилучили 1,2 млн грн, пістолети Макарова, "ТТ", автомат Калашнікова з глушниками і велику кількість набоїв до них.

Раніше повідомлялося, що російські хакери з групи Fancy Bear ("Фантастичний Ведмідь") намагалися зламати електронну поштову скриньку не тільки кандидата в президенти США Гілларі Клінтон, а і пошти українських і російських опозиційних політиків. У планах "кіберведмедів" були 545 акаунтів українців. Серед них – президент Петро Порошенко, його син і нардеп Олексій Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, нардеп Сергій Лещенко, нинішні і колишні міністри.

Повʼязані теми:

Наступна публікація