Силовий штурм у Києві: свідки розповіли подробиці нападу молодиків на спорткомплекс

Силовий штурм у Києві: свідки розповіли подробиці нападу молодиків на спорткомплекс

Конфлікти за територію комплексу точаться вже роками.

Уночі невідомі вдерлися до спортивного комплексу на лівому березі столиці, зачинились усередині і почали все трощити. Тренери викликали поліцейських і вранці ті пішли на штурм заблокованої будівлі, йдеться в ТСН.19.30.

Десятки силовиків беруть штурмом спортивний комплекс «Схід» на лівому березі столиці, у хід йдуть димові шашки. На вулиці, окрім силовиків, ще десятки тренерів, спортсменів та батьків вихованців, які стверджують, що усередині вже кілька годин сидять рейдери.

«О другій ночі був захват. Наші 4 охоронців були там. Було в приміщенні дуже багато сторонніх осіб», - розповідає один з тренерів.

Місцеві викликали поліцію і до комплексу з'їхались спецпризначенці. Спершу, твердять  працівники спорткомплексу, вмовляли чоловіків звільнити приміщення, а пізніше наполягали, щоби поліцейські зайшли до будівлі силою - навіть  на знак протесту перекрили дорогу. Тоді силовики пішли у наступ.

«Для забезпечення правопорядку поліція прийняла рішення розблокувати приміщення, і всіх осіб доставлено до поліції», - розповідають в поліції.

Після затримання до будівлі заходять уже слідчі: багато речей  розкидані, деякі - пошкоджені. Потрощена підлога у залі для тренувань. Адміністратори спорткомплексу кажуть, що її навмисне рубали сокирою. 

Конфлікт навколо комплексу «Схід», у якому нині діють кілька спортивних секцій, зокрема для дітей, виникає вже не вперше - будівля колись належала заводу, а нині за право власності тривають суди між юристами комплексу та приватною компанією, яка збирається зробити тут власний спортивний клуб - його план уже навіть намальований.

2 роки тому до комплексу теж зайшли невідомі чоловіки, сталась сутичка, у якій навіть постраждали люди. Тоді у ситуацію втрутився мер Віталій Кличко і обіцяв усе владнати і лишити комплекс у власності міста.

Пообіді слідчі допитують понад 60 затриманих і порушують кримінальне провадження за протиправне заволодіння майном, а районні чиновники збирають нараду - запрошені зокрема і обидві сторони конфлікту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація