Сільські підлітки на Житомирщині забили майже до смерті 17-річну дівчину через 500 гривень

Сільські підлітки на Житомирщині забили майже до смерті 17-річну дівчину через 500 гривень

Фото: ТСН

Від загибелі постраждалу врятувала випадкова перехожа, котра викликала швидку.

На Житомирщині компанія з двох хлопців та двох дівчат прийшла додому до своєї знайомої, звинуватила її в боргових зобов’язаннях і почала бити просто на очах матері та вітчима. Потім витягли надвір, а вже ранком постраждалу, майже мертву, знайшли в іншій частині села, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

О 7:00 ранку жінка дорогою на електричку помітила під деревом дівчину, яка лежала непритомна, накрита чорною курткою. Медики діагностували у постраждалої відкриту черепно-мозкову травму та здивувалися, що людина в такому стані цілу ніч пролежала на вулиці і не вмерла. «Дівчинка поступила у вкрай важкому стані, в агонії, без свідомості, не визначалися показники тиску,  температура низька, загальне переохолодження», - розповів завідувач відділенням реанімації Малинської ЦРЛ Руслан Єщенко.

За борг у 500 гривень підлітки ледь не до смерті забили 17-річну дівчину

За борг у 500 гривень підлітки ледь не до смерті забили 17-річну дівчину

Після операції дівчина так і не прийшла до тями. Медики повідомили про інцидент поліції, щоб там встановили її особу, і вже за годину правоохоронці з’ясували, що це 17-річна жителька Малина Олена Жураховська. Швидко стало відомо правоохоронцям і про конфлікт, що мав місце напередодні. Хоча батьки впевнені, що їхня донька до тих 500 гривень стосунку не мала. «Там невідомо, чи вони самі їх прогуляли, чи що. Там незрозуміло», - кажуть рідні.

Сусіди визнають, що бачили, як Олену били вже на вулиці, однак ніхто не втрутився та не викликав поліцію, бо боялися такої ж розправи. ТСН знайшла одну з подруг, яка начебто била постраждалу – та ховає своє обличчя і каже, що Олена сама падала та забила собі голову. У підсумку, дівчину просто залишили вмирати, і якби не випадкова перехожа, скоріш за все так і сталося б. Поліція вже допитала усіх, хто брав участь у побитті, але поки нікого не затримала. Слідство встановлює, хто саме з компанії вдарив дівчину так, що вона отримала відкриту черепно-мозкову травму.

Медики кажуть, що прогнози щодо стану дівчини невтішні: якщо вона і виживе, то, скоріш за все, залишиться калікою.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація