Вісім годин після вибуху на ЧАЕС. Хроніка найбільшої техногенної катастрофи

Вісім годин після вибуху на ЧАЕС. Хроніка найбільшої техногенної катастрофи

Радянське керівництво не дозволило одразу термінової евакуації людей.

Телеканал 1+1 презентує документальний фільм власного виробництва під назвою "Розщеплені на атоми", присвячений 30-й річниці Чорнобильської трагедії. 

Прем'єра стрічки відбудеться 26-го квітня. Картина включає як документальні знімання, що проводились у зоні відчуження, місті Прип'ять та безпосередньо біля атомного реактора, так і художню реконструкцію подій тих часів.

Ми публікуємо хронологію Чорнобильської катастрофи крок за кроком. 09:20 26.04.1986. Вісім годин після вибуху на АЕС. Директор станції відправив запит про термінову евакуацію населення, однак згоди на це не отримав.

Минуло вже 30 років від дня страшної трагедії, яка сколихнула цілий світ, – вибуху на Чорнобильській атомній електростанції. Однак зона відчуження досі нікого не залишає байдужим, щороку до Прип'яті та Чорнобиля приїздять сотні туристів із усього світу.

До річниці трагедії ТСН.ua також підготував низку власних матеріалів - в одному ми з'ясували, як зона відчуження стала меккою для туристів та що потрібно знати мандрівникові, який збирається поїхати до покинутого атомограду (клікніть на зображення, щоб перейти до матеріалу).

Також ви можете здійснити віртуальну прогулянку до Прип'яті, подивившись панорами міста-привида, зняті в 360 градусів. Тут ви можете пройтися головною площею міста та зазирнути у порожні будівлі, занедбані часом. 

Живучи у великому місті, важко уявити, що натовп і тиснява бувають не скрізь. У світі існують і порожні міста, або міста-примари. Назва романтична, однак це цілком реальні об'єкти. Список таких міст вельми великий. Одним із таких привидів є Прип'ять. Ми вирішили згадати інші міста-примари в усьому світі, такі само покинуті, як і Прип'ять (клікніть на зображення, щоб перейти до матеріалу). 

Повʼязані теми:

Наступна публікація