Синоптики попереджають про снігопади і хуртовини у більшості областей

Синоптики попереджають про снігопади і хуртовини у більшості областей

Фото: Reuters

На дорогах північної половини країни ожеледиця.

Унаслідок діяльності циклонів сьогодні в Україні очікуються складні погодні умови. У більшості областей - снігопади, хуртовини, на півдні та в центральній частині - дощ з мокрим снігом, налипання мокрого снігу, ожеледь.

Про це повідомляють в українському гідрометцентрі.

У західних та північних областях вночі сильний, вдень помірний сніг, хуртовини; температура протягом доби 4-9° морозу, на Прикарпатті близько 0°.

У більшості центральних, Харківській і Закарпатській областях мокрий сніг та дощ, вночі місцями сильні опади, ожеледь, налипання мокрого снігу; температура протягом доби 0-5° тепла.

У південній частині, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях невеликий, місцями помірний дощ, вночі на сході подекуди з мокрим снігом; температура вночі 1-6° тепла, вдень 7-12°, на Одещині та в Криму 13-17°.

Вітер в Україні південний з переходом на північно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

На дорогах північної половини країни ожеледиця.

Члени Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердили план реагування на надзвичайні ситуації. Рішення ухвалювалося з огляду на погіршення протягом 17-19 березня погодних умов, спричинених двома циклонами.

Нагадаємо, у Києві від 16 березня і до понеділка 19 березня, у зв’язку із складними погодними умовами вводиться режим обмеження в’їзду великовагового та великовантажного транспорту до столиці. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація