Ситник констатував суттєву "активізацію" роботи НАБУ із СБУ та САП

Ситник констатував суттєву "активізацію" роботи НАБУ із СБУ та САП

Фото: Право на владу

За його словами, антикорупційна робота триває у дуже прискореному режимі.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що його відомство суттєво активізувало роботу зі Службою безпеки України та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Про це він заявив під час засідання Нацради з питань антикорупційної політики 18 липня.

"Після нашої зустрічі останньої ми активізували роботу з антикорупційною прокуратурою. Напрацьовано більше трьох десятків підозр. Зараз вони у такому дуже прискореному режимі обговорюються детективами і прокурорами. Останнім часом було оголошено підозру чинному міністру, губернатору, сподіваюсь сьогодні буде оголошена ще одному високопосадовцю підозра. Є суттєві зрушення у розслідуванні гучних справ, зокрема, які стосуються оборони. І тут я хотів би відмітити суттєве покращення відносин із СБУ. Тому що, по-перше, до НАБУ почали надходити матеріали, що стосується топ-чиновників з СБУ. Такого раніше за 4 роки не було ніколи", - повідомив Ситник.

Він також подякував тимчасовому очільнику СБУ Івану Баканову за активну співпрацю і висловив сподівання, що найближчим часом в окремих гучних справах буде опублікована певна "цікава інформація".

Окрім цього, Ситник висловив сподівання і на розблокування співпраці із Національним агентством з питань запобігання корупції.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року активно загострилось протистояння між САП і НАБУ, яке розпочалось після того як стало відомо, що у робочому кабінеті глави прокуратури Назара Холодницького виявили "прослушку", яку встановили в акваріумі. Прослуховування, ініційоване Генпрокуратурою та проведене Національним антикорупційним бюро, майже коштувала спецпрокурору Холодницькому крісла. Із підслуханого в НАБУ зробили висновок, що господар кабінету інструктував фігуранта кримінального провадження.

Після цього інциденту між двома антикорупційними відомствами розпочалась публічна та непублічна неприязнь, яка шкодила розслідуванню корупційних справ та подальшому переданні їх до суду. Зокрема, САП та НАБУ почали порушувати справи одне проти одного.

Директор НАБУ прокоментував можливість власної відставки та відсторонення своїх людей

Директор НАБУ прокоментував можливість власної відставки та відсторонення своїх людей

Повʼязані теми:

Наступна публікація