"Ситуація досить напружена": мер Івано-Франківська про спалах коронавірусу і ситуацію в лікарнях

"Ситуація досить напружена": мер Івано-Франківська про спалах коронавірусу і ситуацію в лікарнях

Фото: ДСНС України

В місті є проблеми з медиками і місцями у лікарнях, каже мер Руслан Марцінків.

В Івано-Франківську - напружена ситуація у зв'язку зі спалахом коронавірусу. Все більше людей надходить у лікарні з COVID-19, але місць у медзакладах бракує, як і медиків. Про це розповів в ефірі каналу "Україна 24" мер Івано-Франківська Руслан Марцинків.

"Проблеми є, особливо з медиками. Щодо мобільного госпіталю, це добре, але в першу чергу потрібно забезпечити місця в обласних установах, в інших установах, які можна перепрофілювати. Ми в місті перепрофілювали відділення пологового будинку, у нас там 60 точок з киснем, 120 місць розгорнуто. Я вважаю, що спочатку потрібно задіяти на 100% ті структури, які ще не повністю задіяні в області, а вже потім розгортати мобільні... Умови набагато краще навіть в районних лікарнях, ніж надворі... Я розумію, що там і обладнання, обігрів, але, на мій погляд, краще та ефективніше (задіяти стаціонарні медичні заклади - ред.)", - сказав Марцінків.

За його словами, кількість пацієнтів з коронавірусом збільшилась, тому мерія має намір розгортати додаткові місця в лікарнях міста.

"В цілому ситуація досить напружена, дійсно людей надходить більше. У міських установах у нас вже 614 пацієнтів з підозрою або з підтвердженням на коронавірус. У пологовому будинку у нас 87 осіб, в дитячій лікарні 45. Ми думаємо про додаткові місця в інших лікарнях міста. Хоча, знову ж таки, на мою думку, є обласні установи, які можна було б задіяти та перепрофілювати на хворих "ковідом". Чому цього не робиться — це більше питання до області", - сказав мер Івано-Франківська.

Також очільник міста закликав туристів наразі не їхати до Івано-Франківської області, поки спалах захворюваності не піде на спад.

Нагадаємо, 20 лютого в Івано-Франківській області на території Богородчанської центральної районної лікарні почали розгортати мобільний госпіталь для надання медичної допомоги хворим на COVID-19, адже лікарні в області заповнені пацієнтами з коронавірусом.

Коронавірус в Україні: сьогодні на Прикарпатті відкривають перший мобільний шпиталь

Коронавірус в Україні: сьогодні на Прикарпатті відкривають перший мобільний шпиталь

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація