Ситуація контрольована: ключове завдання всіх служб - подбати про людей – Гройсман

Ситуація контрольована: ключове завдання всіх служб - подбати про людей – Гройсман

Фото: УНІАН

Тривають заходи щодо гасіння пожежі.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман прибув до Калинівки, де відбувається локалізація пожежі, що виникла напередодні, на військових складах.

"Ситуація в Калинівці, де сталася пожежа і детонація боєприпасів на військових складах, є контрольованою і ключове завдання всіх служб - подбати про безпеку людей", – заявив він в ефірі одного з українських телеканалів, - пише «Інтерфакс-Україна».

"Мобілізовані всі служби, всі працюють, ситуація контрольована, вживаються заходи щодо гасіння пожежі, мобілізована техніка і особовий склад. Зараз всі роблять все можливе. Кожен підрозділ виконує свої функції - ДСНС, Нацполіція, Міноборони", - сказав прем'єр-міністр.

Він підкреслив, що ситуація серйозна, але уряд вже має досвід подолання подібних ситуацій, і головне, щоб ніхто не постраждав.

"Зараз проводиться евакуація людей, вся територія в радіусі 5 км відпрацьовується, є достатня кількість транспорту, щоб перевезти громадян, які виявлять бажання поїхати (в безпечне місце - ред). Вже розгорнуті три пункти розміщення людей, там є все необхідне. Все буде добре. Я просив би не розганяти паніку", - підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, повідомлення про пожежі і вибухи на складах однієї з військових частин поблизу селища Калинівка Вінницької області надійшли службам ДСНС пізно ввечері 26 вересня. Зараз повітряний простір в 50-кілометровій зоні від епіцентру події повністю закрито. Укрзалізниця змінила маршрути 14 поїздів, евакуйовані працівники 4 найближчих до місця події станцій. Відбувається евакуація жителів селища Калинівка та навколишніх сіл. Інформації про постраждалих поки немає.

На Вінниччині сталась пожежа на одному із найбільших складів боєприпасів

На Вінниччині сталась пожежа на одному із найбільших складів боєприпасів

Повʼязані теми:

Наступна публікація