До Луганська з Росії стягуються найманці і вороги Плотницького - ІС

До Луганська з Росії стягуються найманці і вороги Плотницького - ІС

Фото: Reuters

Колишній командир "ЛНР" прибув із колоною техніки з РФ.

У Луганську триває протистояння між ватажками місцевих угруповань Ігорем Плотницьким та Ігорем Корнетом, повідомляє народний депутат, координатор групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук на сторінці у Facebook.

За його інформацією, до міста ввечері 21 листопада прибув підрозділ приватної військової компанії з РФ, який за чотири дні до цього перекинули до Алчевська з Росії, а нині направили до Луганська для стримування конфлікту між терористами. Також ввечері через прикордонний пункт пропуску "Довжанський" з території РФ увійшла колона, в якій нарахували декілька десятків УРАЛів та 20 БТРів зі знаряддями на причепах.

В її складі прибув А. Гайдей - позивний "Рим" - колишній командир бандформування "ЛНР" з великим "послужним списком", який має давній конфлікт із Плотницьким. Свого часу Гайдея врятував від арешту та допоміг втекти саме Корнет.

Зазначається, що більшість прибулих військовослужбовців та представників інших силових відомств "ЛНР" наразі підтримують колишнього "голову МВС" "ЛНР" Ігоря Корнета.

Також на його боці "міністр держбезпеки" "ЛНР" Пасічник, який, окрім всього, має суттєвий вплив на ситуацію та місцеві сили. В той час, як Плотницький та його оточення можуть розраховувати лише на російських військовослужбовців і ПВК.

Цікавим ще є факт, що 16 листопада обидва – і Плотницький, і Корнет - відвідували сусідню державу-агресора. Тільки один був у Москві, а інший в Ростовській області.

"Подальший розвиток ситуації повністю залежить від рішення, яке ухвалять у Кремлі - "злиття" "ЛНР" з "ДНР" з єдиним центром управління в Донецьку, або відновлення статусу кво з примусовим "примиренням" Плотницького та Корнета, або ж зміщення Плотницького, до якого в Москві також є багато претензій," - пише Тимчук.

Нагадаємо, вдень 21 листопада стало відомо, що центр Луганська оточили "зелені чоловічки" без упізнавальних знаків. Згодом ватажок сепаратистів Ігор Плотницький та колишній "голова МЗС" "ЛНР" Ігор Корнет почали звинувачувати один одного у дестабілізації ситуації у місті. Через деякий час припинив працювати "державний телеканал". Також припинило роботу місцеве радіо, почалися проблеми з мобільним зв'язком. 

У Луганську ватажки "ЛНР" влаштували розбірки через владу

У Луганську ватажки "ЛНР" влаштували розбірки через владу

Повʼязані теми:

Наступна публікація