Ситуація в Нових Санжарах. Дивіться відео

Ситуація в Нових Санжарах. Дивіться відео

Ситуація в Нових Санжарах. Дивіться відео

Фото: скриншот з відео

Мешканці блокують дорогу до санаторію.

У Нових Санжарах Полтавської області відбуваються протести місцевих мешканців проти того, щоб у санаторії міста розмістили українців та іноземців, яких евакуювали з китайського міста Ухань.

ТСН.ua транслює ситуацію наживо.

Нагадаємо, що український літак 18 лютого вилетів до китайського м. Ухань, щоб забрати з епіцентру коронавірусу наших громадян та іноземців. 19 лютого літак прибув до Китаю, а 20 лютого о 9:36 авіалайнер SkyUp рейсу PQ 7302 приземлився в аеропорту "Бориспіль", після того як намотав понад десять кіл на Харківською областю. Однак, стало відомо, що у Києві він сів лише на дозаправку, а далі прямуватиме до Харкова. Близько 12:00 літак приземлився у Харкові

Співробітники Держприкордонслужби оформили 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю. На його борту літака - 22 особи – члени екіпажу і супроводжувального медперсоналу, а також 72 пасажири.

Серед пасажирів, які будуть направленні на обсервацію, 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Рики, Чорногорії, Панами та Ізраїлю).

Тим часом, вранці 20 лютого місцеві мешканці перекрили дорогу у селищі Нові Санжари Полтавської області, куди мають привезти евакуйованих з Китаю українців. Пікетувальники заявили, якщо евакуйованих привезуть у Нові Санжари, то будуть "палити шини, лягати під колеса, перекривати державну трасу". 

Пізніше стало відомо, що у Нових Санжарах між поліцією та місцевими жителями сталася сутичка.

Для припинення правопорушення працівники поліції встановили більше 10 найбільш агресивно налаштованих людей, роз'яснили їм юридичні наслідки вчинення протиправних дій та провели превентивні бесіди.

Жителі Нових Санжар не хочуть пускати до себе евакуйованих з Китаю українців

Жителі Нових Санжар не хочуть пускати до себе евакуйованих з Китаю українців

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація