Скалецька пояснила, хто відповідальний за жахливі побутові умови в Інституті раку

Скалецька пояснила, хто відповідальний за жахливі побутові умови в Інституті раку

Керівник закладу не може впоратись з побутовими умовами.

Міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька розповіла, чому в Національному інституті раку неналежні умови побуту. Про це вона розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1".

У міністерки запитали, чому народний депутат Дмитро Гурін збирав кошти, щоб відремонтувати коридор інституту, коли там лікувався.

"Інститут раку належить до закладів охорони здоров'я підпорядкованих міністерству, таких закладів у нас дуже небагато і власне це є та річ, котра на сьогодні для міністерства є викликом, оскільки міністерство лише здійснює управління цим закладом, але всю господарську діяльність мав би здійснювати керівник закладу", - заявила Скалецька.

За її словами, там потрібна реорганізація та автономізація закладу і міністерство буде це робити.

"Для того, щоб там з'явився господар, керівник, менеджер, котрий зможе і кошти, які приходять від міністерства, від бюджету і з інших джерел залучати та роботи там дійсно хороші умови роботи", - додала вона.

Нагадаємо, 8 листопада повідомлялося, що Міністерство охорони здоров’я ініціювало комплексну перевірку Національного інституту раку після виявлених порушень.

Раніше правоохоронці виявили корупційну схему в Національному інституті раку, де медпрацівники заробляли на безкоштовних ліках.

"Суми хабарів за призначення та видачу безкоштовних медичних препаратів онкохворим громадянам, закуплених для інституту за державні кошти, коливалися від 3 тисяч до 70 тисяч гривень. Суми "відкатів" за перемогу в тендері становили 15-20% від загальної вартості укладених угод", - повідомили тоді в Департаменті захисту економіки Нацполіції.

Під час обшуків у службових кабінетах в інституті раку та вдома у фігурантів справи вилучили документацію, що підтверджує причетність лікарів до протиправної діяльності. В кабінеті одного з фігурантів корупційної схеми знайшли 20 тис. грн готівкою.

Згодом підозрюваних до корупції лікаря Національного інституту раку Олександра Шепеля та завідувача поліклінічного відділення Аркадія Висоцького взяли під варту на два місяці з можливістю застави у 160 560 гривень.

Зоряна Скалецька розповіла про бюджет та реформи медицини, групи інвалідності, оптимізацію лікарень

Зоряна Скалецька розповіла про бюджет та реформи медицини, групи інвалідності, оптимізацію лікарень

Повʼязані теми:

Наступна публікація