Скандал із нібито погрозами Варченка студентці розслідуватиме СБУ

Скандал із нібито погрозами Варченка студентці розслідуватиме СБУ

Фото: УНІАН

Слідство розпочато за фактом звернення дівчини, на адресу якої надійшли погрози.

Прокуратура міста Києва почала слідство за заявою студентки Наталії Бурейко про погрози з боку заступника начальника відділу Департаменту захисту економіки Нацполіціі Олександра Варченко. Про відкрите кримінальне провадження повідомляє УНІАН.

"Заява надійшла близько 12 години дня. Її залишили в ящику для звернень громадян. Сьогодні ж воно було розглянуто прокурором відділу. І оскільки воно містило відомості про вчинення стосовно заявниці загрозу життю і здоров'ю, було прийнято рішення про внесення відомостей в ЕРДР по ч.1 ст.129 Кримінального кодексу України - погроза вбивством", - пояснила керівник прес-служби прокуратури Надія Максимець.

Хто каже неправду. Гучний скандал навколо звинувачень від студентки на адресу поліцейського

Хто каже неправду. Гучний скандал навколо звинувачень від студентки на адресу поліцейського

Також вона додала, що досудове розслідування доручено управлінню СБУ в Києві та Київській області, а прокуратура столиці буде здійснювати процесуальне керівництво. Максимець повідомила, що студентка ще не спілкувалася зі слідчим, оскільки її заява була тільки в письмовому вигляді. "Далі заявниця буде викликана на допит, допитана, їй буде присвоєно статус у виробництві, а потім слідчий визначить хід досудового розслідування. Факти, викладені в заяві, будуть перевірені слідчим шляхом", - запевнила речниця прокуратури.

Як повідомлялося, 7 листопада студентка Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" Наталія Бурейко опублікувала в Facebook пост, в якому заявила про нібито домагання і погрози з боку Олександра Варченка, з яким познайомилася в месенджері Tinder. Дівчина заявила, що змушена звернутися за допомогою, бо Варченко нібито дізнався про неї все, включаючи адресу її близьких і контактні номери телефонів. Надалі він нібито почав писати їй SMS і погрожувати фізичною розправою. Варченко спростував звинувачення, а народний депутат Антон Геращенко заявив, що ситуацію спровокували хакери, аби створити фейковий скандал і дискредитувати правоохоронні органи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація