Скандал із українським призером "Ігор нескорених": свідок, яка бинтувала руки Бєлобокову, підтвердила версію про побутову травму

Скандал із українським призером "Ігор нескорених": свідок, яка бинтувала руки Бєлобокову, підтвердила версію про побутову травму

Фото: Flickr / InvictusGamesTeamUkraine

За її словами, рани постраждалому перемотували "підручними засобами" у кафе на пляжі.

Ще один свідок травми українського призера "Ігор нескорених" Олександра Бєлобокова – Олександра Тіщенко, яка бинтувала йому руки після поранення, підтвердила, що їх він отримав, засунувши руки в гвинт мотопараплана.

Про це вона розповіла виданню TheБабель.

За її словами, 25 травня 2014 року вона відпочивала на пляжі "Піщаний" біля Маріуполя, коли стався нещасний випадок із Бєлобоковим. Тіщенко розповіла, що над ними "(чоловік) на якомусь літальному об'єкті ширяв", і "постраждалий намагався руками дістати до літального об'єкта". Його руки "потрапили в механізм", і після цього він одразу вибіг з води на пляж. "Я побачила, що він схопився за ліву руку... побачила багато крові", - розповіла вона.

Після цього Тіщенко одразу пішла надавати йому першу допомогу. Аптечки на пляжі не було, а тому доводилося перев’язувати рани "підручними засобами". Вона пам'ятає, що "кисть трималася буквально на клаптику шкіри". Допомогу йому надавали у кафе на пляжі, а потім доправили до лікарні.

Сама Тіщенко із Бєлобоковим знайома не була. Вона впізнала його на фото з ортопедом-травматологом Олександром Савичем, а також підтвердила фото кафе на пляжі, де надавали допомогу Бєлобокову.

Нагадаємо, що золотого призера "Ігор нескорених" спортсмена Олександра Бєлобокова звинувачують у тому, що він видає себе за учасника бойових дій. В його медичних документах зафіксована "побутова травма". 

Капітан української команди на "Іграх нескорених" Сергій Ільницький розповів, що у медичних документах призера ігор Олександра Бєлобокова вказана побутова травма, оскільки на той час Маріуполь, звідки учасник родом, був окупованим, а тому він не міг розповісти про бойову травму. ЗМІ вдалося знайти кілька свідків як побутової травми Бєлобокова, так і бойової.

Ігри Нескорених: капітан української команди розповів про змагання у Сіднеї та зустріч із принцом Гаррі

Ігри Нескорених: капітан української команди розповів про змагання у Сіднеї та зустріч із принцом Гаррі

Повʼязані теми:

Наступна публікація