Скандал навколо призера "Ігор нескорених": поліція оприлюднила результати експертизи щодо травми Бєлобокова

Скандал навколо призера "Ігор нескорених": поліція оприлюднила результати експертизи щодо травми Бєлобокова

Фото: Flickr / InvictusGamesTeamUkraine

Спортсмен попросив опублікувати результати експертизи, щоб припинити поширення фейків у ЗМІ.

Український золотий призер "Ігор нескорених" Олександр Бєлобоков отримав тілесні ушкодження під час виконання "сліпого мінування".

Про це повідомили у прес-службі поліції Донецької області.

"Згідно з висновком експертизи, у чоловіка виявлено низку тілесних ушкоджень, які утворилися від дії фрагменту вогнепального снаряду внаслідок його вибуху. Враховуючи характер та локалізацію тілесних ушкоджень у потерпілого, вони могли утворитися за механізмом, вказаним ним під час опитування, а саме – виконання "сліпого мінування", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, інформацію було оприлюднено на прохання самого Бєлобокова, для припинення поширення недостовірної інформації у ЗМІ щодо нього.

"На запит потерпілого слідчим управлінням ГУНП в Донецькій області надано дані досудового розслідування у рамках, дозволених для оприлюднення в ЗМІ", - уточнили у поліції.

Своєю чергою Бєлобоков пояснив, що отримав травму під час виконання "сліпого мінування" в 2014 році під містом Новоазовськ.

За даними слідчих Волноваського відділу поліції, досудове розслідування здійснюється у кримінальному провадженні за ч. 1 ст.15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з відміткою "нещасний випадок". Поліцейськими опитані потерпілий, свідки, призначено та проведено ряд судових експертиз, зокрема, комісійну судово-медичну.

Нагадаємо, минулого року розгорівся скандал навколо золотого призера "Ігор нескорених" спортсмена Олександра Бєлобокова. Чоловіка звинувачують у тому, що він видає себе за учасника бойових дій. У його медичних документах зафіксована "побутова травма". 

Капітан української команди на "Іграх нескорених" Сергій Ільницький розповів, що у медичних документах призера ігор Олександра Бєлобокова вказана побутова травма, оскільки на той час Маріуполь, звідки учасник родом, був окупованим, а тому він не міг розповісти про бойову травму. ЗМІ вдалося знайти кілька свідків як побутової травми Бєлобокова, так і бойової.

Повʼязані теми:

Наступна публікація