Скандал у генштабі: полковник ЗСУ заявив про "неконтрольованих праворадикалів" та "реінтеграцію" бойовиків

Скандал у генштабі: полковник ЗСУ заявив про "неконтрольованих праворадикалів" та "реінтеграцію" бойовиків

Фото: Міністерство оборони України

Командування вже спростувало твердження офіцера та призначило розслідування.

Українська армія готова до інтеграції і співробітництва з бойовиками на Донбасі та збройними силами Російської Федерації. Про це на круглому столі  "Національна стійкість: нові підходи у вирішенні старих проблем” заявив начальник управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ полковник Олексій Ноздрачов, чим спровокував скандал.

"Я вас хочу запевнити, що військові і військові росіяни, які проти нас воювали та продовжують воювати, і навіть ті військові, які є у формуваннях Донецької і Луганської областей, якщо буде прийнято політичне рішення й імплементоване, вони реінтегруються дуже швидко", - заявив Ноздрачов.

На його думку, військові традиції допоможуть порозумітися українцям та росіянам, попри національні розбіжності та заподіяні кривди. "Але не забувайте, що існують праворадикальні рухи, які державою не контролюються – не будемо вдаватися в деталі. Беремо загальну картинку: праворадикалізм зараз випущений безконтрольно і немає, крім спеціальних служб, державної політики щодо реінтеграції саме цих ветеранів, а іноді не завжди ветеранів, а іноді не завжди людей, які піклуються про безпеку держави, до державної політики та реінтеграції до ініціатив", - заявив полковник ЗСУ.

На його слова відреагувала пресслужба генерального штабу Збройних Сил України. Там наголосили, що оціночні судження Ноздрачова є його приватною політичною позицією та не відображають поглядів армійського командування. "Начальник управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України полковник Олексій Ноздрачов не мав повноважень оприлюднювати будь-які заяви, що виходять за межі його службових обов’язків та компетенції очолюваного ним підрозділу", - наголосили в генштабі.

Оціночні суб’єктивні судження, у тому числі політичного характеру, що висловлені сьогодні, 12 грудня, полковником...

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine Четвер, 12 грудня 2019 р.

Також військові керівники повідомили, що за фактом заяв полковника начальником генерального штабу – головнокомандувачем Збройних Сил України призначено службове розслідування, про результати якого буде поінформовано додатково.

Шановні військовослужбовці, ветерани, українці!!! Сьогодні, під час круглого столу, я допустив велику помилку – некоректно висловившись стосовно ветеранів і військовослужбовців, що виконують завдання у боротьбі з російською агресією. Я відверто помилився у своїх висловлюваннях і прошу мені пробачити цю помилку. Я абсолютно не висловлював думку керівництва Збройних Сил України, це моя провина і я її усвідомлюю. Щодо мене та моїх дій начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України призначене службове розслідування. Я готовий понести покарання. Моя особиста позиція є патріотичною та підтверджена діями з перших днів війни. Сказане мною не є відображенням того, що я хотів донести. Мені прикро за те.Прошу вибачення.

Опубліковано Ноздрачьвом Алексеєм Четвер, 12 грудня 2019 р.

Після цього в соцмережах сам полковник приніс вибачення за свої слова, котрі назвав великою помилкою. "Під час круглого столу я допустив велику помилку, некоректно висловившись стосовно ветеранів і військовослужбовців, що виконують завдання у боротьбі з російською агресією. Я відверто помилився у своїх висловлюваннях і прошу мені пробачити цю помилку. Я абсолютно не висловлював думку керівництва Збройних Сил України. Це моя провина і я її усвідомлюю", - заявив він.

У Генштабі презентували цикл документальних фільмів "Бойові родини" про життя армії

У Генштабі презентували цикл документальних фільмів "Бойові родини" про життя армії

Повʼязані теми:

Наступна публікація