Скандал у МРЕВ: корупційна схема приносила правоохоронцям до сотні тисяч гривень на тиждень

Скандал у МРЕВ: корупційна схема приносила правоохоронцям до сотні тисяч гривень на тиждень

Програма "Гроші" зрозуміла, що означають ці хаотичні записи

ДАІвці всієї країни затамували подих через новий скандал.

Українські ДАІвці знають, як перетворити кожен рух своєї палички на гривні, долари та навіть євро. Як ідеться у сюжеті програми "Гроші", корупційна схема, яка роками працювала у МРЕВ, показала своїх годувальників.

На одному із відео головний ДАІвець Полтавщини Мар'ян Блажівський зізнається у своїх "темних справах". Його впіймали на хабарі у 20 тисяч доларів.

"Мені за довідки та рахунки у місяць давали 30-40 тисяч гривень. Раджу своїм колегам не брати хабарі, бо вони можуть потім вилізти боком", - каже Блажівський.

Пізніше ДАІвці всієї країни затамували подих через новий скандал, що набирає обертів. Три мільйони гривень, коштовності й елітні годинники – стільки  знайшли під час обшуку у керівника столичного управління ДАІ.

На питання звідки стільки грошей - представник керівництва Микола Жебель заявив, що гроші не його, а сімейні. Поруч із грошима працівники міліції знайшли стоси документів.

Програма "Гроші" зрозуміла, що означають ці хаотичні записи. Журналісти помітили цікавий збіг - кількість літер "М" у списках дивним чином збігається з кількістю МРЕВ у Києві.

Такасхема лише на оформленні документів приносила жадібним правоохоронцям до 200 тисяч гривень на тиждень.

За попередньою інформацією слідства, оприлюдненою Арсеном Аваковим, така схема дозволяла МРЕВ пропускати повз касу гроші за оформлення машин.

За його словами, один із начальників столичного відділу реєстраційно-екзаменаційної служби Микола Жебель підозрюється в організації цілої корупційної схеми, яка успішно працювала довгі роки.

Начебто через  компанію "Іннавто", яку пов'язують саме з його прізвищем, здійснювалась монопольна реалізація бланків і довідок-рахунків МРЕВ.

Адреси філій приватної компанії "Іннавто" дивним чином зареєстровані за адресами столичних МРЕВ.

"Тільки через компанію Жебель отримував 600 тисяч гривень на місяць", - каже Аваков.

Не встигли правоохоронці оголосити підозру, як один із підозрюваних, керівник ДАІ у Києві Микола Макаренко, дременув до Білорусі.

Його колезі  за корупційними схемами Миколі Жебелю пощастило менше. За інформацією Авакова, його заарештовано.

Нагадаємо, начальника та інспектора райвідділу ДАІ Львівщини спіймали на хабарі у кілька тисяч.

Чому начальник столичної Державтоінспекції дременув у Білорусь

Чому начальник столичної Державтоінспекції дременув у Білорусь

Повʼязані теми:

Наступна публікація