Скандальне вбивство 5-річної дівчинки на Житомирщині: на суді батько зізнався у злочині

Скандальне вбивство 5-річної дівчинки на Житомирщині: на суді батько зізнався у злочині

Фото: ТСН

Йому загрожує довічне ув’язнення.

Батько жорстоко вбитої 5-річної Даринки Макарчук на Житомирщині під час суду зізнався у злочині.

Наразі ж суд обирає йому та дружині запобіжні заходи, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Батька Даринки в кайданках під конвоєм ведуть до зали суду. Чоловік нервується і заявляє журналістам, що вбив 5-річну доньку. Після чоловіка вже до іншої судової зали заводять його дружину. Саме вона розповіла поліції, що її чоловік убив дитину ще 10 місяців тому. Потім кілька днів спалював тіло в грубі, а попіл викинув у рівчак.

Суд вирішує, чи залишати під вартою батьків, які, ймовірно, убили 5-річну дитину

Суд вирішує, чи залишати під вартою батьків, які, ймовірно, убили 5-річну дитину

Говорити з підозрюваними не дозволяють слідчі. Жінка постійно плаче і закриває обличчя руками. 5 років тому вона покинула доньку у лікарні, дізнавшись що та хвора на ДЦП. Дитину віддали у прийомну родину. Наталія Коберник з чоловіком виховувала Даринку 3 роки, поки не з’явилися активісти і біологічні батьки із звинуваченнями у зґвалтуванні дівчинки. Саме під їхнім тиском, каже Наталія, суд повернув дівчинку рідній мамі. Попри те, що та позбавлена прав на двох старших дітей.

"Всі винні в смерті Даші. Хтось боявся за крісло. І ось ці байдужість і боягузтво і призвели до смерті. Я постійно дзвонила і соціальним працівникам, і в поліцію. Наша влада мені сказала: "Ви - ніхто, і закрийте рот", - розповідає Наталія.

Поки прийомна мати плаче перед фото загиблої дівчинки, чиновники і поліція шукають крайнього. Житомирська міськрада звернулася до Генпрокуратури та попросила притягнути до відповідальності активістів, які нібито тиснули на суд і підбурювали біологічних батьків.

Активісти ж заперечують будь-який тиск. Громадський діяч Олександр Коцюбко каже, що наполягав повернути дитину, бо вважав, що їй буде краще з рідними батьками. Хоча й зізнається - навіть хату, в яку забрали Дарину, ніколи не бачив. Натомість показує листи від соцслужб району.

"Ось тут на папері, що це благополучна сім’я", - каже він.

Тим часом сусіди біологічних батьків Даринки переконані, що ті боролися за повернення Даринки лише щоби отримувати гроші на дитину-інваліда.

"Вони тільки за гроші дитячі і жили, бо він ніде не працював і вона теж", - розповідає місцева жителька Єва Івашко.

Чому ж соцпрацівники звітували, що діти живуть у пристойних умовах - нині у службі не коментують. Сьогодні тут слідчі вилучають документи.

Про вбивство дівчинки стало відомо лише через 10 місяців, попри те, що весь цей час родину мали навідувати соцпрацівники. Соціальний працівник у справах дітей Словечанської ОТГ Лідія Вишневська запевняє, що ходила чи не щомісяця, але батьки не пускали її на поріг. Дитину показували тільки через вікно. Тому взимку жінка звернулася до правоохоронців.

"Ми подали в поліцію заяву, що дитину не показують, поліція дала відповідь, скопіювали те, що в мене в заяві, конкретної відповіді немає", - пояснила вона.

У поліції запевняють, що слова соцпрацівниці перевірять і якщо вони підтвердяться - винних покарають.

Рідному батьку Даринки загрожує довічне ув’язнення - запобіжний захід йому обиратимуть завтра. Мати дівчинки у справі проходить співучасницею. Щоб покарали не лише їх, а й всіх причетних - обіцяє добиватися прийомний батько Дарини.

"Усі, починаючи з обласної нашої адміністрації, закінчуючи селищною, знали всі, що це за люди, знали всі, що це за активісти і, щоб зайвий раз вони їх не турбували, вони просто вирішили розплатитися життям дитини", - вважає Володимир Круглов.

Прийомна мати Даринки просить віддати їй останки дитини, аби поховати на цвинтарі. Проте зараз вони на експертизі. Тож поки що із доказів жахливого злочину у правоохоронців лише зізнання рідних батьків.

Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація