Скандальний центр реабілітації наркоманів під Києвом знову працює після обшуків СБУ

Скандальний центр реабілітації наркоманів під Києвом знову працює після обшуків СБУ

Скандальний центр реабілітації наркоманів під Києвом знову працює після обшуків СБУ

Фото: Православіє в Україні

Кілька днів тому поліцейські патрулі припинили пильнувати в'їзд до центру "Косачівка".

Центр реабілітації алко- та наркозалежних "Косачівка" на Чернігівщині знову працює у звичному режимі після обшуків та затримань, які СБУ провела 31 березня.

Як повідомив ТСН.ua керівник центру Сергій Моцак, після обшуків на в'їзді до центру поставили патрулі поліції, які нікого не підпускали близько до центру. Проте близько 5 днів тому поліцейські наряди повністю зняли і пацієнти почали самі повертатися назад.

"Нічого не заблоковано. Хлопці самі приїжджають, живуть, доглядають за господарство, продовжують садити городи", - розповів Моцак.

За словами Моцака, реабілітаційний центр зареєстрований як релігійна громада православної церкви на честь ікони Матері Божої Семистрільної.

На території "Косачівки" побудована церква, в якій служить священик Чернігівської і Новгород-Сіверської єпархії.

Як повідомили у прес-службі єпархії, вони допомагають усім організаціям й установам, які потребують цього - і в'язницям, і лікарням, і організаціям на кшталт "Косачівки".

"Щоб тільки допомогти духовно. Щоб дати можливість людині звільнитися від тої залежності - від наркоманії, чи алкогольної, чи хвороби якоїсь. А там вже у кожної (організації, - ред.) є свій статут", - зауважили у прес-службі єпархії.

З лікувального центру для наркозалежних у Косачівці осіб батьки забирають своїх дітей

З лікувального центру для наркозалежних у Косачівці осіб батьки забирають своїх дітей

Нагадаємо, що 31 березня в СБУ повідомили, що викрили зловмисників на Чернігівщині, які під прикриттям центру з реабілітації наркозалежних захопили хворих людей й застосовували щодо них тортури.

Сам Моцак тоді спростовував обвинувачення, заявивши, що те, що правоохоронці називають тортурами, насправді є трудотерапією. ТСН.ua також зв'язався з наркозалежним, який три місяці провів у центрі "Косачівка". Він розповів страшну правду про "трудотерапію" в центрі та справжні тортури, які застосовувалися до тих, хто намагався втекти.

Наразі відкрито кримінальну справу за обвинуваченнями в організації злочинного угрупування. Троє обвинувачених, яких було затримано під час обшуків, отримали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і наразі перебувають в Одесі за ґратами.

На ранок 14 квітня Моцака викликали як свідка на допит до Кримської прокуратури, розташованої у Києві. Він додав, що батьки наркозалежних, які перебувають у центрі, також планують приїхати до прокуратури на підтримку центру.

Повʼязані теми:

Наступна публікація