Скандальний намісник Лаври Павло назвав людське горе "чудом" і пригрозив "1+1"

Скандальний намісник Лаври Павло назвав людське горе "чудом" і пригрозив "1+1"

Митрополит Павло різко відгукнувся про ЗМІ / Фото: YouTube

Митрополит записав відеозвернення до громадськості.

Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври (Московський патріархат) митрополит Павло записав звернення до громадськості, де пожалівся на журналістів, які "не дають проходу на території Лаври" митрополиту.

Владика звернувся безпосередньо до "журналістів "1+1" та "2+2". У дев'ятихвилинному відео митрополит сипав звинуваченнями у нишпоренні та пильній увазі до його персони.

Владика пригадав інцидент із наддорогою автівкою, якою він пересувається та  переконував у тому, що він "законослухняний громадянин".

"Деякі особи причепилися спочатку за машини, які, начебто, мають якесь значення для життя людини. Лише тільки мають для пересування", - висловив своє переконання власник елітного Mercedes S-класу.

У контексті свого звернення до працівників ЗМІ, митрополит Павло неодноразово називав журналістів "іродіаною" та пригрозив їм розплатою "сторицею".

Так, митрополит пригадав історію журналістки, яка втратила двох дітей та назвав це "чудом", заявивши, що "Господь не удостоїв її стати матір'ю".

Окрім журналістів від "законослухняного" митрополита дісталося і правоохоронцям, як нинішнім, так і їхнім попередникам.

"Знаючи менталітет наших слуг - міліціонерів, особливо останніх (не всіх, не можу я всіх судити), я вийшов, щоб сказати, що я нічого не порушив", - заявив митрополит.

Протягом усього відео намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври переконував, що став для когось "каменем спотикання" і саме тому на нього ведеться журналістське полювання.

Проте, варто нагадати, що Владика Павло неодноразово потрапляв до гучних скандалів. На початку вересня цього року його водій порушив правила дорожнього руху, через що був зупинений патрульною поліцією Києва. Однак це викликало невдоволення Павла. Він розпитував у патрульних, чи ходять вони до церкви, а порушення ПДР прокоментував так: "Нічого. Слава Богові".

Тоді затримувати порушника поліцейські не стали, щоб не викликати невдоволення вірян.

Раніше владика Павло також мав конфлікти з журналістами, які намагались дізнатися про те, звідки в нього дорогі автівки. Так, у 2011 році колишній журналіст "1+1" Михайло Ткач знімав сюжет про автопарк настоятеля Лаври, але останній всіляко перешкоджав роботі. Владика ображав журналіста, який, на його думку, був "одягнений як бомж" і порадив "піти взути нормальні туфлі".

У 2012 році настоятель Лаври забрав в журналістки "Кореспондента" Ксенії Карпенко телефон під час розмови. Згодом техніку повернули, але останні відео були знищені.

Також намісник Лаври став фігурантом гучного скандалу, назвавши клініку, де лікували хворих на СНІД, "притоном". "Ви хотіли б, щоб у вас у під'їзді був притон? Щоб у вашій у квартирі, поряд або хоча б на одному майданчику жили люди зі страшними захворюваннями?, - звернувся він. - Я їх не засуджую, але вони повинні перебувати в тому місці, де вони повинні бути, а не в центрі вселенського православ'я - Києво-Печерській Лаврі".

У підсумку лікарів і пацієнтів із тяжким захворюванням таки виселили з території Києво-Печерської Лаври.

Слід зазначити, що критику викликало і балотування священника до Київради від Партії регіонів. У 2008 році він оголосив про своє рішення, заявивши, що разом із Азаровим, Януковичем і Рибаком був одним із засновників ПР.

Загалом священнослужитель УПЦ МП був у хороших стосунках із представниками колишньої влади. Так, під час візиту тодішнього глави уряди Миколи Азарова до Лаври владика навіть перервав службу, щоб зустріти високого чиновника. У січні 2014 року, коли на Майдані Незалежності вирувала Революція Гідності, владика зустрічав у Лаврі і Віктора Януковича, розповівши йому про свою віддану підтримку. "Сьогодні ви несете важкий хрест, і Церква з вами сьогодні до кінця, подібно до того, як Симон Киринейський допомагав нести Хрест Христу на Голгофу", - заявив митрополит.

Він також дякував і представникам МВС, які брали участь у сутичках з мітингувальниками і заявив, що сумнівається в безкорисливості тих, хто виступив проти влади і беззаконня.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація