Скандальний прокурор Кулик незаконно добудував поверх в елітній 13-поверхівці у центрі Києва - Bihus.info

Скандальний прокурор Кулик незаконно добудував поверх в елітній 13-поверхівці у центрі Києва - Bihus.info

Фото: УНІАН

Будівництво не погоджувала жодна з інстанцій.

Фігурант кількох гучних скандалів прокурор Генеральної прокуратури Костянтин Кулик добудував поверх в елітному 13-поверховому житловому комплексі Diplomat Hall на Жилянській у центрі Києва. Квартира на 100 квадратних метрів у цьому комплексі коштує 300 тисяч доларів.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Наші Гроші" на Bihus.info.

У керівництві житлового комплексу зазначають, що вхід до 14-го поверху є лише у Кулика та його співмешканки Ірини Німець. Туди можна увійти лише через дві їхні квартири загальною площею 400 квадратних метрів, розташовані на 13-му поверсі.

Крім житла, у родини Кулика у Diplomat Hall є два гаражі та одне приміщення на даху. За документами, площа останнього складає 88 квадратних метрів, але насправді вона "роздулася" в кілька разів. Це приміщення записане на Ірину Німець.

Фото: bihus.info

"Фахівці райдержадміністрації, які приїхали з перевіркою, у своєму звіті написали, що будівництва взагалі не побачили", – йдеться у розслідуванні.

Журналісти зазначають, що будівництво 14-го поверху не погоджували ані Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю Києва, ані Державна архітектурно-будівельна інспекція.

Нагадаємо, Кулик свого часу став першим обвинуваченим за незаконне збагачення. 2017 року антикорупційні органи встановили, що Кулик придбав квартири в центрі Києва, які зареєстрував на свою цивільну дружину й матір, й паркомісця. Ці активи не були відображені у декларації чиновника. Крім того, експрокурор сил АТО не вказав у декларації за 2013 рік авто Toyota Land Cruiser 100, яким він почав користуватися у 2010 році на підставі довіреності, виданої Володимиром Жиліним – батьком одного з лідерів терористичної організації "Оплот" Євгена Жиліна. 

Під час останньої передвиборчої кампанії Кулик звинуватив особисто тодішнього президента України Петра Порошенка, представників Адміністрації президента, деяких народних депутатів від БПП і керівництво ГПУ у втручанні в розслідування так званої справи Курченка, в якій фігурує оточення чинного глави держави. 

У справі Кулика заарештували квартири, позашляховики, земельну ділянку та рахунки

У справі Кулика заарештували квартири, позашляховики, земельну ділянку та рахунки

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація