Скандальний психолог Спартак Суббота надав недостовірні документи про освіту — МОН

Скандальний психолог Спартак Суббота надав недостовірні документи про освіту — МОН

МОН перевірило достовірність документів скандального психолога Спартака Субботи / Фото: Фото з соціальних мереж

Поліція перевірятиме можливий факт підроблення або зумисного використання підроблених документів псевдонауковця.

Міністерство освіти та науки України здійснило перевірку копій документів про освіту та свідоцтва про визнання в Україні іноземного документа про освіту, виданих на ім’я скандального психолога Спартака Субботи.

Про це повідомили в середу, 10 травня, у пресслужбі МОН.

Під час проведеної перевірки у матеріалах атестаційної справи щодо присудження наукового ступеня Спартаку Субботі були виявлені завірені належним чином копії документів. Щоб перевірити їхню достовірність, Міністерство надіслало запити до ДП "Інформаційно-іміджевий центр" та ДП "Інфоресурс" щодо наявності вказаних документів про освіту в державних реєстрах.  

“Нині отримали відповіді від обох державних підприємств, що відомості про диплом магістра, копія якого прикладена до атестаційної справи, у Реєстрі документів про освіту в ЄДЕБО відсутні, а вказане у справі Свідоцтво про визнання в Україні іноземного документа про освіту Міністерство освіти і науки України не видавало”, - йдеться у повідомленні.

У МОН повідомили, що інформацію з цього приводу передано до Національної поліції України із проханням “перевірити можливий факт підроблення та зумисне використання підроблених документів Субботи Спартака Олександровича”.

Раніше повідомлялося, що Спартак Суббота публічно позиціював себе як кандидат психологічних наук, але наявність у нього належної освіти ставилася під сумнів. 

Нагадаємо, ТСН.ua повідомляв про усі подробиці гучного скандалу довкола популярного український психолога, лікаря-психіатра і блогера Спартака Субботи.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація