Скандальний СБівець розповів про реформу в Службі і анонсував "гучні новини"

Скандальний СБівець розповів про реформу в Службі і анонсував "гучні новини"

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

Головне завдання - викорінити корупційні механізми та зупинити контрабанду.

У Службі безпеки України триває реформування, щоб наблизитись до стандартів партнерських спецслужб країн-членів НАТО.

Про це в інтерв'ю виданню theБабель заявив заступник керівника СБУ, начальник підрозділу "К" генерал-майор Анатолій Калюжняк.

За його словами, зміни у відомстві стосуватимуться саме напряму боротьби з корупцією та організованою злочинністю. "Служба [поступово відходить] від боротьби із конкретними корупційними правопорушеннями до системної протидії всім загрозам державній безпеці, до яких належить і поширення корупції та організованої злочинності. Головне наше завдання [...] — викорінити корупційні механізми та зупинити контрабандні схеми на кордоні", - розповів Калюжняк.

Він анонсував "гучні новини найближчим часом". "Ви можете подивитись на наші операції за останні тижні. Там і рекордні партії контрабандних цигарок, і працівники поліції, викриті на хабарі в півмільйона доларів. Інтенсивність [роботи] тільки зростатиме. Очікуйте гучних новин найближчим часом", - зазначив заступник керівника СБУ, додавши, що керівництво прагне викорінити корупційні схеми, тіньовий бізнес, контрабанду та повернути довіру суспільства до СБУ. 

Нагадаємо, після призначення Калюжняка на посаду в СБУ серед експертів і журналістів здійнявся скандал, оскільки він нібито в часи Майдану узимку 2014 року підписав план "Бумеранг", згідно з яким працівники СБУ мали очистити Будинок профспілок від протестувальників. Калюжняк уже очолював управління "К" за президентства Віктора Януковича. Під час Революції гідності він був начальником Головної інспекції СБУ, після революції — звільнився, працював у приватному бізнесі. 

СБУ посилює контроль на кордоні з Молдовою, щоб не допустити проїзд радикально налаштованих громадян РФ

СБУ посилює контроль на кордоні з Молдовою, щоб не допустити проїзд радикально налаштованих громадян РФ

Повʼязані теми:

Наступна публікація