Скандальний суддя Чаус щомісяця брав тисячу гривень у матері-пенсіонерки

Скандальний суддя Чаус щомісяця брав тисячу гривень у матері-пенсіонерки

Фото: УНІАН

Жінка досі впевнена, що її син у столиці ледве що не жебракував.

Матір скандального судді Чауса живе в бідності на Чернігівщині та запевняє, що її сина підставили. У селі Надинівка Миколу Чауса памятають іще маленьким і в те, що їхній земляк складав у банки величезні хабарі, повірити й досі не можуть, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Подивіться, який хабарник – усе розвалюється!", - показує Ганна Чаус своє господарство. До хати жінка не пускає – під ворітьми розповідає, як усе життя з чоловіком, який 18 років пропрацював головою сільради, збирала гроші на столичне життя сина. Про те, що він хабарник, почула з телевізора місяць тому. "Я його набрала, і він сказав що це брехня. Я вже таке пережила: чоловіка поховала, доньку, а тепер забрали і сина. Він нам опорою був усім. Де показали, що він брав гроші? Де відбитки пальців? Де мічені гроші? Знайшли якусь банку на городі і показують", - обурюється мати.

Журналісти ТСН дізналися подробиці життя скандального судді: Чаус жив на мамину пенсію

Журналісти ТСН дізналися подробиці життя скандального судді: Чаус жив на мамину пенсію

Вона не вірить у те, що син тепер утік у Крим, і навіть у те, що мав дачу, де ховав в скляні банки 150 тисяч доларів хабара. У день затримання, 10 серпня, син обіцяв приїхати до неї на вихідні. Відтоді пропав. А збудувати дачу він начебто лише мріяв "Там нема нічого, фундамент тільки закладений та й все", - вважає жінка.

Мати гостювала лише у київській квартирі Чауса. Каже, житло йому дала держава. Син цінував роботу. Щоби стати суддею – тричі вступав на юрфак у київський університет Шевченка. До того закінчив технікум із відзнакою і працював помічником комбайнера. Стати на ноги в Києві йому допомагав тесть – колишній прокурор. "Грошима допомагали", - каже мати.

Підтримувала суддю і вона. Каже, щомісяця віддавала синові по тисячі гривень – половину своєї пенсії. "Він мені пенсію ніколи всю не віддавав. Та якби у нього гроші були, я би бачила, як він жив. Молю Бога, щоб він був живий. Сказав, що приїде. Він мою пенсію привозив. Більше нема ні грошей, ні його", - бідкається жінка.

Карточка, з якої суддя отримував мамину пенсію, залишилась у нього. Та вже місяць, як звязку з ним немає. Невістка в гості теж не приїжджає. Пенсіонерка лише знає, що вона з двома онуками живе в київській квартирі, яка тепер під арештом, і теж бідкається, що зосталася без грошей, бо сімейним бюджетом, мовляв, розпоряджався саме Микола.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація