Скандальний суддя, який дав умовний вирок Крисіну, відпустив на волю двох тітушок

Скандальний суддя, який дав умовний вирок Крисіну, відпустив на волю двох тітушок

Фото: УНІАН

Рішення суду оскаржити неможливо.

Суддя Шевченківського суду Києва Олег Лінник, який нещодавно виніс умовний вирок фігурантові справи журналіста Веремія Юрію Крисіну, був одним із двох суддів, які відпустили із СІЗО Олега Гебана та Сергія Костенко. Останні обвинувачуються у завершеному замаху на вбивство шести осіб 18 лютого 2014 року біля Майдану. Їм змінили запобіжний захід на домашній арешт.

Про це повідомляють ТЕКСТИ із посиланням на керівника відділу прокурорів Департаменту спеціальних розслідувань Олексія Донського.

Шевченківський столичний суд відпустив убивцю журналіста В'ячеслава Веремія

Шевченківський столичний суд відпустив убивцю журналіста В'ячеслава Веремія

Костенка, Гебана та ще одного тітушку Погребного (останній вже перебуває під під домашнім арештом) судять за напади з використанням вогнепальної зброї на активістів Майдану увечері 18 лютого 2014 року. Від них постраждало шестеро майданівців.

Обвинувачення вважає, що ті тітушки із холодної та вогнепальної нарізної зброї намагалися вбити шістьох мітингувальників, але через вчасно надану допомогу вони вижили. Тому Костенка, Гебана та Погребного судять за завершений замах на вбивство.

Журналіст В’ячеслав Веремій намагався зняти на відео саме цей напад саме цих тітушок, коли Крисін разом зі своїми приспішниками витягли його з машини і забили до смерті.

Коли судді Шевченківського суду Лінник і Мартинов відпускали із СІЗО Костенка і Гебана, вони обумовлювали своє рішення тим, що розгляд справи триває вже 2,5 роки, а за «законом Савченко» це вважається 5 роками за гратами. На думку суддів, це порушує розумні строки.

Прокурор у справі Валерій Смірнов каже, що справу лише почали нормально слухати восени, тому що раніше засідання не відбувались через неявку присяжних. Але склад суду присяжних змінився і тепер суд має слухати справу заново.

При цьому рішення щодо зміни запобіжного заходу тітушкам оскаржити не можна, оскільки воно приймалось вже під час стадії судового розгляду справу. Оскаржувати ухвали про запобіжні заходи можна лише в тому випадку, коли вони прийняті слідчим суддею на етапі досудового слідства.

Нагадаємо, раніше Шевченківський райсуд Києва відпустив на волю "тітушку", підозрюваного у вбивстві журналіста Веремія  - Юрія Крисіна. Суддя Олег Лінник призначив йому 4 роки позбавлення волі з відтермінуванням покарання терміном у два роки. Таким чином, якщо впродовж двох років Крисін не вчинятиме кримінальних правопорушень, то буде звільнений від відбування покарання у в’язниці.

Так, безпосереднім вбивцею кореспондента вважається Джалал Алієв. За даними волонтера Володимира Рубана, він був убитий під Горлівкою у липні 2015 року. 

В'ячеслава Веремія побили 18 лютого 2014 року на перехресті Володимирської та Великої Житомирської невідомі чоловіки з битами і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках. На ранок 19 лютого Веремій помер у київській лікарні. Раніше повідомлялось про затримання двох учасників нападу, але без вказання імен. У червні минулого року ГПУ назвала ім'я людини, яка, можливо, вбила журналіста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація