Валерія Лютого "таємно" призначили керівником поліції Черкащини попри протести – ЗМІ

Валерія Лютого "таємно" призначили керівником поліції Черкащини попри протести – ЗМІ

Фото: facebook/Євген Шевченко

Активісти готуються "привітати" нового начальника.

Валерія Лютого таки призначили керівником Національної поліції України у Черкаській області попри протести громадськості.

Про це пише місцеве видання "Інфоміст" з посиланням на прес-службу поліції області.

Лютого особовому складу представив в. о. голови Нацполіції України Вадим Троян. Сталося це у суботу, 24 грудня, під час заслуховування стану деяких кримінальних проваджень в області.

"Під час заслуховування було повідомлено особовому складу, що керівництво Нацполіції ухвалило рішення про призначення Лютого Валерія Васильовича керівником Головного управління Нацполіції в Черкаській області", - сказав речник поліції Дмитро Грищенко.

За його словами, у листопаді наказ про призначення Лютого призупинили через, те що "виникли питання щодо схвалення призначення громадськістю".

"Опісля були проведені консультації із громадськістю, після яких таки ухвалили рішення, що Лютий очолюватиме Головне управління Нацполіції у Черкаській області, – сказав речник поліції.

Наразі на сайті поліції Черкаської області немає інформації про призначення Валерія Лютого. Проте на всеукраїнському сайті поліції прізвище скандального поліцейського є у переліку керівників обласних управлінь.

Представники громадської організації "Автомайдан-Черкаси", які виступали проти призначення Лютого, обіцяють його "привітати" у понеділок, 26 грудня.

Нагадаємо, у Черкасах активісти громадських організацій протестують проти призначення новим начальником поліції області Валерія Лютого. За їхніми словами, він раніше очолював ДАІ Харкова і Харківської області і був радником одіозного мера цього міста Геннадія Кернеса. Окрім того, Лютого звинувачують у сприянні фальсифікації виборів у Кривому Розі, коли він очолював поліцію цього міста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація