Скандальну екс-очільницю Слов'янська Штепу залишать під вартою ще на 2 місяці

Скандальну екс-очільницю Слов'янська Штепу залишать під вартою ще на 2 місяці

Фото: УНІАН

Суду довелося вивести жінку із зали засідання через зневажливу поведінку.

Ленінський райсуд Харкова, якому апеляційний суд області вирішив передати на розгляд справу щодо екс-міської голови Слов'янська Нелі Штепи, на підготовчому засіданні в суботу, 27 травня, вивів звинувачену із зали засідання, а згодом подовжив Штепі арешт.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на заяву прес-служби прокуратури Харківській області.

"Обвинувачена поводилася так, що суд був змушений ухвалити рішення про видалення її із зали за неповагу до суду. Виконання рішення зайняло певний час, оскільки обвинувачена відмовлялася залишати зал суду", — повідомили в прокуратурі.

За словами співрозмовника агентства, у справу вступив ще один (третій) адвокат. Ним став Олександр Шадрін, який є захисником обвинувачених із низки резонансних справ, у тому числі про захоплення Харківської облдержадміністрації в квітні 2014 року, вибухів у рок-пабі "Стіна" в листопаді 2014 року і біля Палацу спорту в лютому 2015 року. Він також захищає антимайдановца Ігоря Кромського, відомого на прізвисько "Топаз".

За словами Шадріна, він вступив у справу як адвокат за призначенням, оскільки двом іншим адвокатам Штепи "з якихось причин не повідомили" про дату засідання.

"Ленінський райсуд призначив підготовче засідання на п'ятницю. Її адвокатів з якихось причин не повідомили про це. Було прийнято рішення призначити безкоштовного адвоката", — сказав Шадрін.

На підготовчому засіданні 27 травня суд продовжив арешт Штепи на 60 діб, до 25 липня.

Підготовче засідання триватиме до 30 травня, однак Штепу на нього не допустять, оскільки суд вирішив видалити її із зали до закінчення підготовчого засідання.

Як відомо, екс-мер Слов'янська Неля Штепа перебуває у СІЗО від 11 липня 2014 року. Штепу звинувачують у проведенні незаконного соцопитування з питання федералізації, а також у тому, що вона не вжила адекватних дій щодо звільнення захопленої будівлі міськвідділу міліції, де зберігалося 479 одиниць табельної зброї, і в інтерв'ю ЗМІ закликала не звільняти його.

В обвинувальному акті також зазначено, що Штепа висловлювала підтримку сепаратистам, не перешкоджала захопленню міськради і дозволила бойовикам "ДНР" зайняти місто, що призвело до окупації Слов'янська з 12 квітня до 5 липня 2014 року. Крім того, за словами прокурорів, Штепа сприяла організації та зміцненню незаконних блокпостів. Окремо зазначається, що за час окупації і бойових дій у Слов'янську загинуло 117 осіб, 198 отримали тілесні ушкодження. Пошкоджені 1574 будинки, а також об'єкти житлово-комунальної інфраструктури міста.

Тарута віддавав наказ Нелі Штепі йти на перемовини з бойовиками

Тарута віддавав наказ Нелі Штепі йти на перемовини з бойовиками

Повʼязані теми:

Наступна публікація