Слідчі ДБР затримали патрульного, який підстрелив чоловіка під час переслідування авто у Харкові

Поліцейський відкрив вогонь і поранив пасажира.

У Харкові затримали патрульного поліцейського, який під час переслідування автомобіля розпочав стрілянину і поранив людину.

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, затримали командира однієї з рот Управління патрульної поліції у Харківській області за перевищення влади або службових повноважень (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України)", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок стрілянини у Харкові за участі копів одна людина опинилася в лікарні

Внаслідок стрілянини у Харкові за участі копів одна людина опинилася в лікарні

За попередньою інформацією, 13 лютого близько 3 години ночі, під час переслідування автомобіля марки Subaru Forester, поліцейський застосував табельну зброю, зробивши три постріли.

Унаслідок цього пасажир, який перебував на задньому сидінні, отримав два проникні поранення в спину та поперек із розривом правої легені.

Наразі потерпілий перебуває у лікарні у важкому стані, тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому патрульному про підозру та обрання запобіжного заходу і відсторонення його від посади. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

Нагадаємо, раніше у Києві копам довелося стріляти по колесах порушника ПДР. Правоохоронці зупинили позашляховик на грузинських номерах, водій під час спілкування нервував, а у салоні правоохоронці помітили пістолет. В якийсь момент кермувальник натиснув на газ та почав утікати. Лише, коли копи обстріляли колеса, водій зупинився.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація