Слідчі не знайшли в Охендовського маєтка, який показували у ЗМІ – Холодницький

Слідчі не знайшли в Охендовського маєтка, який показували у ЗМІ – Холодницький

Фото: УНІАН

Справа проти голови ЦВК призупинена.

Слідчі не змогли довести наявність у голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського маєтка, який широко демонструвався у пресі.

Про це повідомив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в ефірі "Право на владу".

Холодницький: Слідчі не знайшли в Охендовського маєтка, який показували у ЗМІ

Холодницький: Слідчі не знайшли в Охендовського маєтка, який показували у ЗМІ

"Коли ми оголосили підозру, перше, що ми почали робити, це шукати цей маєток і доводити, що він належить цій людині. Гарна картинка в передачах, але слідство прокурорам доказів, що цей маєток належить Охендовському, не надало", - сказав Холодницький.

За словами керівника САП, кримінальне провадження стосовно Охендовського призупинено у зв'язку з виконанням міжнародних правових доручень, які необхідні для завершення досудового розслідування.

Нагадаємо, спеціалізована антикорупційна прокуратура перевіряє чотири факту можливого отримання коштів з "чорної каси" Партії регіонів Охендовским. Тоді глава САП Назар Холодницький заявляв, що в наданих НАБУ Віктором Трипаком документах мова йде про можливе отримання суб'єктом О. коштів на відшкодування витрат, пов'язаних з відрядженнями за кордон як члена ЦВК.

Увечері 13 грудня 2016 року Охендовському вручили повідомлення про підозру. Це сталося в аеропорту "Бориспіль", куди керівник ЦВК прилетів з Киргизстану після спостереження за виборами та референдумом.

2 березня Печерський суд скасував постанову слідчого ГПУ і зобов'язав його визнати Охендовського потерпілим. Проте вже через місяць ГПУ закрила провадження щодо незаконного притягнення Охендовського до кримінальної відповідальності детективами НАБУ.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація