Слідчий експеримент у Княжичах відкрив жахливі подробиці перестрілки силовиків

Слідчий експеримент у Княжичах відкрив жахливі подробиці перестрілки силовиків

Загалом у перестрілці брали участь більше 20 правоохоронців.

Марковані автомобілі поліції охорони під час нічної стрілянини силовиків у Княжичах було чітко видно. Це з'ясували прокурори під час слідчого експерименту, йдеться в ТСН.16.45.

Цієї ночі на відтворення фатальної стрілянини між своїми, на місце події вперше звезли всіх учасників трагедії. Ніч. Усі учасники стрілянини у Княжичах і статисти, замість загиблих правоохоронців. Ті ж самі порешечені автівки. Для повної картини трагедії не вистачає хіба снігу на дорозі. Слідчі зносять кригу, аби відтворити обставини сутички до дрібниць. Навіть якщо того дня не горіли вуличні ліхтарі, і ввімкнені були, наприклад, лише габарити автівок - біла крупа допомагала відсвічувати маркування поліцейських автівок.

Досі слідчі прокуратури повідомляли тільки те, що розстрілювали службові авто з мікроавтобуса, в якому була група спецпідрозділу КОРД. Але не уточнювали, що була і третя сила, - група швидкого реагування, сформована із колишніх беркутівців. Вона заходила з лісу. Це ТСН побачила лише під час експерименту. Не деталізували розслідувачі і той факт, що у стрілянині брало участь 23 особи.

Слідчий експеримент: з'ясувалися нові подробиці трагічної перестрілки між правоохоронцями у Княжичах

Слідчий експеримент: з'ясувалися нові подробиці трагічної перестрілки між правоохоронцями у Княжичах

Тепер же всі, хто вижили, свідчать експертам. Але не журналістам: таємниця слідства. Усе, що не мають права розказати і слідчі, і учасники стрілянини, береться виголосити батько одного із загиблих поліцейських. Олександр Орлов теж був на місці цієї ночі й каже, експеримент показав, що спецпризначенці не могли не побачити, що стріляють по своїх.

"Я хочу показати, що машину видно у разі темряви, навіть якщо снігу більше підкинути. Вони повинні були під'їхати, оточити машину, так як їх було дуже багато. Сказати: "На вихід з піднятими руками, ми з такого-то підрозділу" , - розповідає чоловік.

Генпрокурор вже заявляв, першим відкрив вогонь працівник охорони. Але так і не пояснив, чому така потужна пальба у відповідь була з боку спецпідрозділу КОРД. І головне, хто дав наказ стріляти з маху.

Нагадаємо, 4 грудня 2016 року силовики пострілялися, начебто через те, що запідозрили одне в одному злочинців. Хоч за офіційною інформацією, тут планувалася ціла спецоперація із захоплення грабіжників .

Після трагедії, в якій загинуло 5 правоохоронців, минуло майже 2 місяці. На цей час за результатами слідства - 7 звільнених, 9 осіб отримали дисциплінарних стягнень. Така наразі ціна провальної операції у Княжичах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація