Слідчий комітет РФ знову звинувачує Україну в обстрілах на Донбасі

Слідчий комітет РФ знову звинувачує Україну в обстрілах на Донбасі

Фото: Reuters

Вже відкрито чотири кримінальні справи.

Слідчий комітет РФ відкрив чотири кримінальних справи по фактам нібито артилерійського обстрілу українськими військовими громадянського населення, повідомляється на офіційному сайті.

За версією російського слідства, 15-18 вересня військові ЗСУ та Нацгвардії провели прицільний обстріл з тяжких видів зброї селища Трудовське та Донецька. Внаслідок чого, за інформацією СК РФ, четверо місцевих отримали поранення.

"Своїми діями військові порушили протокол про припинення використання зброї на південному сході України та меморандуму до нього, а також положення конвенції про захист громадянського населення під час війни та Додаткового протоколу до неї," - йдеться у повідомленні.

Серед мотивів українських військових вказується вже традиційна "політична та ідеологічна ненависть українських силовиків, пов`язана з відмовою населення Донбассу визнати легитимність чинної влади, та бажанням створити власні адміністративно-територіальні утворення".

Нагадаємо, що учора, 5 жовтня, начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко зазначив, що українська армія готова до силового повернення окупованих територій Донбасу, але у цьому разі втрати військових можуть скласти до 12 тисяч осіб

Генерал-майор Гордійчук: немає різниці між Кримом і Донбасом – там повністю керує Росія

Генерал-майор Гордійчук: немає різниці між Кримом і Донбасом – там повністю керує Росія

Повʼязані теми:

Наступна публікація