Слідство має достатньо матеріалів, щоб розкрити справу Гандзюк - Нацполіція

Слідство має достатньо матеріалів, щоб розкрити справу Гандзюк - Нацполіція

Фото: УНІАН

До СБУ матеріали справи ще не надійшли.

У Національній поліції України вважають, що у слідства достатньо матеріалів для повного розкриття вбивства активістки і радниці міськголови Херсона Катерини Гандзюк.

Про це сказав заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв журналістам у понеділок, 5 листопада, пише "Інтерфакс-Україна".

"Переконаний, що з урахуванням тих матеріалів, які сьогодні надала Нацполіція в провадження слідчого Служби безпеки України, буде досить для того, щоб спільними зусиллями довести провину, зокрема замовників", - сказав Бушуєв.

Він наголосив, що наразі організатори та виконавці цього злочину встановлені. Водночас їхня вина буде доведена у судовому порядку. Бушуєв також додав, що кримінальне провадження нині передано СБУ.

Водночас, як повідомляє прес-служба Служби безпеки України у Facebook, 5 листопада Генеральна прокуратура доручила подальше розслідування справи про умисне вбивство Гандзюк Головному слідчому управлінню СБУ. Проте станом на 16:00 у понеділок кримінальне провадження до органу досудового розслідування не надійшло.

Нагадаємо, 31 липня у Херсоні стався напад на активістку Катерину Гандзюк. Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Жінка отримала опіки 30% тіла.

Катерина Гандзюк від отриманих опіків померла 4 листопада. Її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що слідство Національної поліції щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк незабаром буде завершене і справу передадуть до суду.

У Раді вимагають створити тимчасову слідчу комісію з розслідування нападу на Катерину Гандзюк

У Раді вимагають створити тимчасову слідчу комісію з розслідування нападу на Катерину Гандзюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація