Слідство у справі вбитого в Переяслав-Хмельницькому хлопчика має запитання до медиків і поліції

Слідство у справі вбитого в Переяслав-Хмельницькому хлопчика має запитання до медиків і поліції

Фото: УНІАН

Лікарі та правоохоронці закиди на свою адресу відкидають.

Бабуся Олександра Тлявова кожного дня згадує свого 5-річного Кирила, який загинув від кулі поліцейських, що розважалися неподалік місця прогулянки дитини. Вона вважає, що слідство просувається надто повільно, а хтось із убивць її онука може залишитися непокараним, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Я скрізь їжджу, я скрізь телефоную по кілька разів на день. Я купила кримінально-процесуальний кодекс, вивчила його", - каже жінка. Вона вимагає затримання всіх чотирьох чоловіків, які були в день трагедії поблизу місця, де все сталося. До 17 липня під вартою були тільки двоє, а в середу підозру отримав цивільний Дмитро Кривошея і тепер слідчі клопочуть про його арешт. Четвертому ж фігуранту справи підозру мають вручити у присутності матері, бо він неповнолітній, а та зараз перебуває у відрядженні.

Підозру у вбивстві 5-річного Кирила отримав цивільний Дмитро Кривошея

Підозру у вбивстві 5-річного Кирила отримав цивільний Дмитро Кривошея

Та питання є не тільки до підозрюваних. "Ми відреагували на можливі правопорушення з боку двох категорій осіб: це медики, а також правоохоронці. Ми зараз досліджуємо, чи їхні дії були згідно вимог інструкцій і нормативних документів", - розповів директор ДБР Роман Труба.

У лікарні Переяслава-Хмельницького подібним заявам дивуються. "Який сенс нам приховувати", - не розуміє підозр у небажанні констатувати кульове поранення в дитини директор центральної районної лікарні Лариса Кузмінчук. Медики запевняють, що готові до спілкування зі слідчими та будь-якими службами, котрі розслідуватимуть їхні дії.

Не розуміють звинувачень і в обласній поліції, адже щойно про все дізналися – своїх співробітників затримали, а слідчим ДБР передали всі матеріали. Однак у бюро припускають, що все ж злочинцям вистачило часу, аби заховати зброю, з якої 31 травня, стріляючи по бляшанках, хтось випадково  поцілив у 5-річного Кирила. А ця зброя – головний доказ у справі, без якого звинувачення може розсипатися.

Нагадаємо, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині двоє п'яних поліцейських вирішили розважитися й постріляти в бляшанки. За збігом обставин під кулю потрапив 5-річний Кирило Тлявов. Хлопця доправили до лікарні в Києві.

1 червня слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження. 2 червня поліцейським оголосили підозри - ДБР пом’якшило категорію злочину.

Через кілька днів, 3 червня стало відомо про смерть хлопця в лікарні. Прокуратура перекваліфікувала справу. Тепер правоохоронцям загрожує ув'язнення від 10 до 15 років або ж довічне ув'язнення.

Звістка про "розваги" правоохоронців та смерть дитини збурила суспільство. Увечері 3 червня під стінами МВС люди організували акцію. Після цього стало відомо про відсторонення керівництва районної та обласної поліції.

Пізніше, 5 червня, президент України Володимир Зеленський у ексклюзивному інтерв'ю журналісту "Радіо Свобода" для "Сніданку з 1+1" заявив про те, що винні у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова понесуть і політичну, і кримінальну відповідальність.

Кореспондент ТСН Сергій Моргун

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вбивство дитини в Переяславі
Наступна публікація