Словаччина збирається запустити поїзд до Ужгорода

Словаччина збирається запустити поїзд до Ужгорода

Фото: УНІАН

Залізничники розглядають варіанти сполучення між містами.

"Залізнична компанія Словаччини" зацікавлена в запуску пасажирського поїзда Ужгород-Кошице з наступним продовженням маршруту до Братислави і Праги.

Про це заявив речник "Залізничної компанії Словаччини" Томаш Ковач, пише Mukachevo.net.

"Метою цього проекту є забезпечення залізничного сполучення з Кошице до Ужгорода та наступного ширшого сполучення Київ-Ужгород-Матьовце-Кошице-Братислава/Прага", - розповів він.

За словами Ковача, розглядаються два варіанти вирішення питання сполучення між цими містами.

"Перший варіант - це приїзд потяга з Ужгорода до Матьовце широкою колією, а потім у Матьовце потрібно побудувати спеціальну інфраструктуру для адаптації вагонів під європейську колію. Інший варіант – це побудова 11 кілометрів європейської колії до Ужгорода. "Залізнична компанія Словаччини" вже провела інспекцію станції Матьовце на предмет вивчення інфраструктури, а також були зустрічі керівництва компанії з представниками фінансового управління та прикордонної поліції з метою ознайомлення з проектом", - додав залізничник.

Окремо Ковач наголосив, що важливим кроком для реалізації проекту є переговори між "Залізничною компанією Словаччини" та "Залізницями Словацької республіки" щодо добудови залізничної інфраструктури та зміни статусу прикордонного залізничного пункту пропуску Матьовце-Павлово як пункту перетину і для пасажирських перевезень.

Зазначимо, наразі в Словаччині є дві державні залізничні компанії: "Залізнична компанія Словаччини" (ZSSK), яка займається перевезеннями, та "Залізниці Словацької Республіки" (ZSK), яка розбудовує інфраструктуру.

Нагадаємо, українців попередили, що слід готуватися до весняного зростання цін на залізничні квитки. Вартість може зрости вже від 1 квітня. В "Укрзалізниці" повідомили, що протягом 2018 року ціни підвищуватимуть двічі й обидва рази на 10-12% - навесні та восени. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація