Смажена картопля, яка не прилипає: прості і легкі поради

Автор
Тетяна МележикТетяна Мележик
Дата публікації
Перегляди
19к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Смажена картопля, яка не прилипає: прості і легкі поради

Смажена картопля, яка не прилипає: поради / Фото: pixabay.com

Улюблена страва багатьох українців — смажена картопля. Але вона часто прилипає до сковороди і розвалюється. Якщо ви також зіштовхнулися з цією проблемою, читайте в матеріалі ТСН.ua, як її вирішити.

Простий і легкий спосіб, як зробити так, щоб смажена картопля не прилипала до сковороди, опублікувала на своїй сторінці в популярній соціальній мережі Instagram kuznecova_pp.

Дівчина радить перед тим, як додавати на сковороду олію для смаження, присипати її поверхню сіллю і перемішати кілька секунд. Завдяки цій спеції можна забрати зайву вологу, і смажена картопля вийде цілісною, хрумкою і дійсно дуже смачною. А ще приємним бонусом ви отримаєте те, що олія під час смаження не буде розбризкуватися.

Смажена картопля, яка не прилипає: ще кілька секретів приготування ідеальної страви

Як зробити, щоб смажена картопля не прилипала і не розвалювалася / Фото: Pexels

Щоб у вас вийшла смачна і хрумка смажена картопля, можна також дослухатися до інших порад:

  • краще підійде чавунна сковорода з товстим дном;
  • смажена картопля не прилипне, якщо готувати її на соняшниковій олії, яку потрібно спочатку добре підігріти;
  • викладайте картоплю в один шар;
  • щоб смажена картопля не розвалювалася і не прилипала, її не потрібно надто часто перемішувати (оптимально — кожні 5 хвилин).

Смажена картопля не прилипне, якщо не робити таких помилок

Не дивлячись на те, що саме смажена картопля вважається найпопулярнішою стравою на столі українців, багато господинь роблять типові помилки в її приготуванні:

  • зелені ділянки картоплі потрібно обов’язково відрізати (хоча дехто цього і не робить), адже в них знаходиться соланін, який є небезпечною отрутою;
  • картоплю перед смаженням потрібно ретельно промити, щоб на ній не залишилося крохмалю, адже саме він не дає отримати хрустку і смачну скоринку;
  • щоб смажена картопля не прилипала, не варто класти на сковороду мокрі шматочки;
  • якщо нарізати картоплю однаковими за розміром скибочками, то вона просмажиться рівномірно;
  • якщо олію в сковороді попередньо не розігріти, смажена картопля прилипатиме.

Смажена картопля: рецепт, який підійде навіть до святкового столу

Смажена картопля: рецепт салату, який підійде на святковий стіл / Фото: Instagram

Така хрустка смажена картопля часто використовується не лише як самостійна страва. З неї можна приготувати смачний салат, який матиме чудовий вигляд навіть на святковому столі.

Інгредієнти для салату зі смаженої картоплі і курячої печінки:

  • салат "Айсберг";
  • смажена картопля;
  • куряча печінка;
  • томати чері;
  • свіжий базилік;
  • оливкова олія;
  • соєвий соус;
  • гірчиця "Діжонська";
  • мед.

Приготування салату зі смаженою картоплею і курячою печінкою дуже просте і не займає багато часу:

  1. Смажену картоплю приготувати на сковороді за традиційним рецептом.
  2. Курячу печінку обсмажити з вашими улюбленими спеціями і приправами.
  3. Салат "Айсберг" порвати на окремі сегменти, а томати розрізати на дві половинки.
  4. Всі інгредієнти змішати і додати свіжий базилік.
  5. Для соусу змішати оливкову олію з соєвим соусом і медом. Полити зверху салат.

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
19к
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація