Улюблена страва багатьох українців — смажена картопля. Але вона часто прилипає до сковороди і розвалюється. Якщо ви також зіштовхнулися з цією проблемою, читайте в матеріалі ТСН.ua, як її вирішити.
Простий і легкий спосіб, як зробити так, щоб смажена картопля не прилипала до сковороди, опублікувала на своїй сторінці в популярній соціальній мережі Instagram kuznecova_pp.
Дівчина радить перед тим, як додавати на сковороду олію для смаження, присипати її поверхню сіллю і перемішати кілька секунд. Завдяки цій спеції можна забрати зайву вологу, і смажена картопля вийде цілісною, хрумкою і дійсно дуже смачною. А ще приємним бонусом ви отримаєте те, що олія під час смаження не буде розбризкуватися.
Смажена картопля, яка не прилипає: ще кілька секретів приготування ідеальної страви
Щоб у вас вийшла смачна і хрумка смажена картопля, можна також дослухатися до інших порад:
- краще підійде чавунна сковорода з товстим дном;
- смажена картопля не прилипне, якщо готувати її на соняшниковій олії, яку потрібно спочатку добре підігріти;
- викладайте картоплю в один шар;
- щоб смажена картопля не розвалювалася і не прилипала, її не потрібно надто часто перемішувати (оптимально — кожні 5 хвилин).
Смажена картопля не прилипне, якщо не робити таких помилок
Не дивлячись на те, що саме смажена картопля вважається найпопулярнішою стравою на столі українців, багато господинь роблять типові помилки в її приготуванні:
- зелені ділянки картоплі потрібно обов’язково відрізати (хоча дехто цього і не робить), адже в них знаходиться соланін, який є небезпечною отрутою;
- картоплю перед смаженням потрібно ретельно промити, щоб на ній не залишилося крохмалю, адже саме він не дає отримати хрустку і смачну скоринку;
- щоб смажена картопля не прилипала, не варто класти на сковороду мокрі шматочки;
- якщо нарізати картоплю однаковими за розміром скибочками, то вона просмажиться рівномірно;
- якщо олію в сковороді попередньо не розігріти, смажена картопля прилипатиме.
Смажена картопля: рецепт, який підійде навіть до святкового столу
Така хрустка смажена картопля часто використовується не лише як самостійна страва. З неї можна приготувати смачний салат, який матиме чудовий вигляд навіть на святковому столі.
Інгредієнти для салату зі смаженої картоплі і курячої печінки:
- салат "Айсберг";
- смажена картопля;
- куряча печінка;
- томати чері;
- свіжий базилік;
- оливкова олія;
- соєвий соус;
- гірчиця "Діжонська";
- мед.
Приготування салату зі смаженою картоплею і курячою печінкою дуже просте і не займає багато часу:
- Смажену картоплю приготувати на сковороді за традиційним рецептом.
- Курячу печінку обсмажити з вашими улюбленими спеціями і приправами.
- Салат "Айсберг" порвати на окремі сегменти, а томати розрізати на дві половинки.
- Всі інгредієнти змішати і додати свіжий базилік.
- Для соусу змішати оливкову олію з соєвим соусом і медом. Полити зверху салат.